Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

Ha valaki a családban nem szeretné a zellert, karfiolból vagy a még semlegesebb fehérrépából is elkészítheted, úgyis minden sikert a kis garnélafalatok zsebelnek majd be ebben a fogásban.

Imádni fogod.
Imádni fogod.lucentius

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 zeller felkockázva
  • 2 kisebb darab burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 bögre garnéla
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 5 evőkanál édes-csípős szósz
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a kis kockákra vágott zöldségeket 1 evőkanál vajban, öntsd fel az alaplével, ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal. 20 perc után pürésítsd botmixerrel, majd mehet hozzá a keményítővel elkevert tejszín, azzal is keverj rajta néhányat, amíg besűsűrödik. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. 

Süsd a megtisztított rákokat 8-10 percig a 2 evőkanál vaj és olaj keverékén (a méretüktől függ az elkészítési idejük), majd forgasd meg az édes-csípős szószban és szórd meg bazsalikommal. Kanalazd a levesek tetejére, így már el is készültél. Ha a garnélás változatban megunnád, próbáld ki csíkokra vágott füstölt hallal tálalva! 

Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

2021. október15., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek