Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Van itt egy kis probléma, Houston. Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

A telefonos ügyintézők elérése és a sós mogyoró abbahagyása mellett a világ legnagyobb kihívásai közé sorolhatnánk a vegán Alfredo-szósz elkészítését. Leginkább azért, mert a hagyományos változatában vaj, tejszín és parmezán szerepel, amiket pont ki kell hagynunk az állati összetevőktől mentes verzióból.

A probléma csak annyi, hogy ebbe a szószba más nem is nagyon kell...

Ez a citromos-kesudiós változat laktató és legalább annyira finom, mint az eredeti Alfredo. Ne legyenek illúzióink: arra egyáltalán nem fog hasonlítani, de attól még izgalmas, citromos és krémes vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Húsevőknek tálald garnélával.
Húsevőknek tálald garnélával.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka durum tagliatelle
  • 1 bögre áztatott kesudió (legalább 4 órát ázzon vízben)
  • 1 bio citrom
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint színes bors és só
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 1 nagy bögre spenót
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni sós vízben. Amíg elkészül, dobd egy aprítógépbe az áztatott kesudiót, a fokhagymaport (vagy egy gerezd fokhagymát), egy kis kanál sörélesztőpelyhet, a meleg alaplé felét, sót és néhány csepp citromlevet. Dolgozd össze a keveréket, és ha közben az állaga nem tökéletes, mehet hozzá még egy kis alaplé. Kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.

Amikor a tészta elkészült, forgasd meg a krémes keverékben, majd tálaláskor szórj a tetejére fekete olívabogyót, rengeteg frissen őrölt borsot, és reszelj rá citromhéjat. Ha szeretnéd az egészet még egészségesebbé tenni, akkor keverj a tésztához friss spenótleveleket vagy rukkolát. Izgalmas, friss és nagyon egyszerű fogás. 

Húsevőknek süss meg mellé 15 deka garnélát vagy egy szelet csirkemellet fokhagymás vaj és olaj keverékében.

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

2021. szeptember17., 12:52

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek