Kecskesajtos kolbászsaláta – így lesz a kolbászból valami egészséges

Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Nem hiányoznak belőle a jó, fűszeres ízek és a kalóriák sem, ennek ellenére a napi friss zöldségbevitel egy részét is fedezi.

Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!

IMG 20190803 133551

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
  • 1 darab cukkini
  • 1 csésze paradicsom
  • 1 csésze kápia paprika
  • 1 csésze újhagyma
  • 2 csésze felkockázott kolbász
  • 2 evőkanál bazsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszekeverék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • csésze uborka
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.

Kolbászteszt: Csabikám Gyulait! Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!

Fittyet hánytunk a hírekre, és élvezettel kóstoltuk végig a szeletelt Gyulai-felhozatalt. Hogy mi lett a vége? Még élünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kecskesajtos dip fügelekvárral és citromfűvel

Egyszerű grissini mellett, de zöldségekkel és akár a reggeli pirítós tetején is finom lesz ez a gyors dip, úgyhogy nincs érvünk amellett, miért ne készítenénk belőle egy hatalmas adagot.

2021. július11., 10:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

2021. május13., 10:44

Tojás-chorizo szendvics – sült hagymával és sajtkrémmel igazán tartalmas ebédhelyettesítő

Ez az a szendvics, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lesz, főleg, ha kedvenc zöldségeidből is kerül belül be egy nagy adag.

2021. július4., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek