Kecskesajtos kolbászsaláta – így lesz a kolbászból valami egészséges

Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Nem hiányoznak belőle a jó, fűszeres ízek és a kalóriák sem, ennek ellenére a napi friss zöldségbevitel egy részét is fedezi.

Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!

IMG 20190803 133551

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
  • 1 darab cukkini
  • 1 csésze paradicsom
  • 1 csésze kápia paprika
  • 1 csésze újhagyma
  • 2 csésze felkockázott kolbász
  • 2 evőkanál bazsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszekeverék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • csésze uborka
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.

Kolbászteszt: Csabikám Gyulait! Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!

Fittyet hánytunk a hírekre, és élvezettel kóstoltuk végig a szeletelt Gyulai-felhozatalt. Hogy mi lett a vége? Még élünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

2021. május13., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

2021. november26., 09:20

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Kolbászos-lecsós omlett – egy nagy szelet kaláccsal próbáld ki!

Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.

2021. november12., 07:04

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

2021. október27., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek