Kecskesajtos kolbászsaláta – így lesz a kolbászból valami egészséges

Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Nem hiányoznak belőle a jó, fűszeres ízek és a kalóriák sem, ennek ellenére a napi friss zöldségbevitel egy részét is fedezi.

Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!

IMG 20190803 133551

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
  • 1 darab cukkini
  • 1 csésze paradicsom
  • 1 csésze kápia paprika
  • 1 csésze újhagyma
  • 2 csésze felkockázott kolbász
  • 2 evőkanál bazsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszekeverék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • csésze uborka
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.

Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!
Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!

Fittyet hánytunk a hírekre, és élvezettel kóstoltuk végig a szeletelt Gyulai-felhozatalt. Hogy mi lett a vége? Még élünk.

Tovább »

Még több recept

Azt hitted, francia? Nem az, de attól még imádjuk: tökös-mogyorós quiche

Még hogy a vega ételek nem lehetnek finomak!

október19., 09:59

Különleges almás édesség: sós karamell és alma, ropogós zabbal

Ha már minden mindegy, egy kevés hideg, nagyon kicsit édesített házi tejszínt vagy vaníliafagyit is tehetsz a meleg morzsasüti tetejére.

október17., 11:24

Menő a húsevők előtt is: Olasz penne paradicsommal és vegán húsgolyókkal

Vegánnak lenni egészséges és zöld. Ezzel a recepttel élvezetes is.

október17., 12:04

Izgalmas kombináció: csirke füstöltsajt-szósszal és aszalt szilvával

Ez a fogás akkor lesz a kedvenced, ha imádod együtt a különleges ízeket.

október18., 09:24

Desszert hedonistáknak: Mogyoróvajas-banános pite

Hogyan lehetne rossz bármi, aminek a nevében egyszerre szerepel a banán, a pite és a mogyoróvaj?

október20., 09:44

Könnyű vacsora vagy fullos köret: Őszi lencse tökkel és kecskesajttal

Az édeskés tök a pikáns kecskesajttal olyasmi, amit mindenkinek ki kellene próbálnia.

október21., 11:24

Mustra