Kecskesajtos kolbászsaláta – így lesz a kolbászból valami egészséges

Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Nem hiányoznak belőle a jó, fűszeres ízek és a kalóriák sem, ennek ellenére a napi friss zöldségbevitel egy részét is fedezi.

Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!

IMG 20190803 133551

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
  • 1 darab cukkini
  • 1 csésze paradicsom
  • 1 csésze kápia paprika
  • 1 csésze újhagyma
  • 2 csésze felkockázott kolbász
  • 2 evőkanál bazsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszekeverék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • csésze uborka
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.

Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!
Kolbászteszt: Csabikám Gyulait!

Fittyet hánytunk a hírekre, és élvezettel kóstoltuk végig a szeletelt Gyulai-felhozatalt. Hogy mi lett a vége? Még élünk.

Tovább »

Még több recept

Könnyű leves olasz hangulatban: bazsalikomos krémleves grillezett cukkinivel

Ha egy nehezebb, tartalmasabb főétel készül ebédre, tökéletes lesz ez a cukkinileves a húsos raguk és grillezett vörös húsok elé.

július24., 06:04

Mediterrán sült hal cukkinivel és szárított paradicsommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

május14., 11:14

Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

szeptember16., 06:04

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

május16., 06:00

A rántott cukkini ezzel a csavarral lesz igazán világbajnok

Egy-egy nagyobb szeletből akár vega hamburgert is készíthetsz egy kis paradicsomlekvárral és olvadt bivalymozzarellával.

július26., 06:04

Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

augusztus27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.