LÁJFHEKK

Írd le a neved, ha rettegsz a rázkódó repülőn!

rté 2017. augusztus 1., kedd 16:54

Repülővel mész nyaralni, és már előre rettegsz? Mutatom, mi az a négy dolog, ami segíthet átvészelni a turbulenciát a gépen.

Statisztika ide vagy oda, rengetegen félnek a repülőn: bezártságtól, magasságtól, a kontroll hiányától, a terrorizmustól, a balesetektől. De az biztos, hogy féljen valaki bármilyen okból is a repüléstől, garantáltan a legnehezebb pillanatok közt van amikor a gép turbulenciába kerül, és aggasztóan rázkódni kezd. Pedig a jelenség a repülés természetes velejárója, és általában csak akkor jár személyi sérüléssel, ha valaki a figyelmeztetés ellenére nem köti be magát. (Egy durván rázkódó gépen akár komoly csonttörések is előfordulhatnak, szóval ha kérik, azonnal ülj le és kösd be magad és nem lesz baj.) Persze ha úgy parázol a gépen mint én, akkor a biztonsági öv tuti nem fog megnyugtatni – a Condé Nast Traveler alábbi tippjei viszont talán igen. Ha legközelebb repülőre ülök, mindenképp kipróbálom őket, tégy egy próbát te is, hátha.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ár marad, a termék zsugorodik

Farkas Edina Lina 2017. augusztus 1., kedd 07:05

Észrevetted már, hogy egyre kevesebb tejfölt, tejet, vagy akár öblítőt kapsz ugyanazért az árért? A burkolt áremelés nem most kezdődött, de egyre pofátlanabbul zajlik.

Így kúsznak fel stikában az árak

A Délmagyarország hétfői számában arról cikkeztek, hogy szinte minden termékből kevesebbet kapunk, de az áruk nem változott. Sokan otthon - vagy egyáltalán nem - veszik észre, hogy kevesebbért fizettek ugyanannyit. Egyik olvasójuk, Dányi Edit írja, hogy azóta néz meg minden terméket, amióta a kilencdecis olajat vett egyliteres helyett. "Az ára persze annyi volt, mint a literesé. Ezt hívják úgy, hogy burkolt áremelés"  - fogalmazott levelében az olvasó.

shutterstock 508521298
Távolról sincs vége, olvasson még »

Holnaptól búcsút inthetünk a virsliknek és a párizsiknak

moana 2017. július 31., hétfő 16:04

Augusztus első napjától sok minden megváltozik azok életében, akik szívesen fogyasztanak olyan húsipari termékeket, mint a párizsi, a májkrém vagy a virsli.

Augusztus elsejével életbe lép a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása, melynek értelmében magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba, egészen pontosan a hazai termékeknek a korábbi 40 helyett 51 százaléknyi húst kell tartalmazniuk. Két hónapja a Magyar Idők azt írta, hogy a gyártók közül egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók.

shutterstock 357959924

Vagyis nem tűnnek el az olcsó termékek, csak más néven kell majd keresni azokat. A Zoom.hu cikke szerint egyébként az egyéves türelmi idő utolsó napjaiban az üzletek óriási akciókkal próbálnak megszabadulni a megmaradt készletektől. A szabályozás persze a felvágottakat, a májkrémeket is érinti, meg persze a szalámikat is, és legnagyobb bajban talán a saját márkás termékek lesznek. 

Este vagy reggel jobb zuhanyozni?

Aladár 2017. július 31., hétfő 07:30

Ha valaki nem bánja, hogy minden nap redvás ágyban hajtja álomra a fejét, nyugodtan kihagyhatja az esti zuhanyt.

A reggel zuhanyzó -vagy más néven az esténként disznóólban fetrengő- embertársaink közül sokan eskü alatt vallják, hogy egész nap érzik a reggeli tisztálkodás nyújtotta előnyöket: úgy érzik, mintha lágy, hűvös szellők simogatnák őket, és szentül hiszik, hogy egy-egy reggeli zuhany a hosszantartó frissesség érzésével aranyozza be még a forró nyári napokat is. A The Wall Street Journal által megkérdezett bőrgyógyász, Temitayo Ogunleye szerint azonban a kellemes hűsítő érzés csupán addig tart, amíg párolgunk, azaz csupán pár percig, semmiképp sem órákig, vagy egész nap. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne halj bele a street foodba sehol a világon

rté 2017. július 30., vasárnap 12:44

Készülj fel előre a legnépszerűbb ételekből, egyél akkor, amikor a helyiek, állj be a leghosszabb sorba és vigyél magaddal saját evőeszközt. Tippek biztonságos utcai kajálásokhoz.

A street food az egyik legjobb módja hogy megtapasztaljuk egy ország gasztrokultúráját. És bár elsőre gyanúsnak tűnhetnek, gyakran sokkal biztonságosabb egy rozoga utcai pultnál rendelni valamit ami frissen készül az orrunk előtt, mint egy étteremben, ahol fogalmunk sincs miből, hogyan és mikor készült az adott étel. De azért van pár alapszabály, amit érdemes betartani ahhoz, hogy a nyaraláson ne a szálláshelyünk vécéje legyen az egyetlen látnivaló amit kipipálunk a listánkról. A Lifehacker összeszedte őket, íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem biztos, hogy jó ötlet lepisilni a medúzacsípést

Aladár 2017. július 30., vasárnap 09:14

Egy havaii kutatócsoport összegyűjtötte, melyek azok az olykor meglepően népszerű praktikák, amik csak rontanak a helyzeten, és mi az, ami valóban működik.

Ezúttal egy olyan kutatásról adott hírt a Science of Us, ami kifejezetten gyakorlatias, sőt hasznos tanácsokat eredményezett, nem pedig a szokásos „ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük, hogy a pomponos sapkák valóban hatékony védelmet jelentenek-e a fogszuvasodás és a szarvasbogár-támadások ellen, további kutatásokra van szükség” zárást. A hawaii kutatók azt vizsgálták meg, vajon hatásosak-e azok a különféle népi babonák, amelyek medúza csípés esetén barátaink levizelését, esetleg a tapogatók bankkártyával való eltávolítását javasolják. 

GettyImages-697123
Fotó: Justin Sullivan / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hova lyukadnál ki, ha átásnád magad a Föld túloldalára?

Aladár 2017. július 29., szombat 16:24

Nagy valószínűséggel halak várnak az alagút végén.

Van megoldás arra az esetre, ha valaki már felkészült az extrém nyomásra, a földmag folyékony részén való áthatolásra, és a Lehmann-felület elképesztően sűrű kőzeteinek átfúrására, de szórakozottságában elfelejtette lecsekkolni, hova is lyukad majd ki a nagy utazás végén. Itt a térkép, amivel bárki meghatározhatja mi van a bolygó másik oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olcsó naptej is van olyan jó mint a drága

moana 2017. július 29., szombat 10:08

Majdnem húsz napvédő terméket vizsgáltak meg szakértők, és egész jó eredményeket kaptak ártól függetlenül.

A német Test magazin munkatársai 19 magas faktorszámú (30-as vagy 50-es) napvédő terméket vetettek alá alapos vizsgálatnak a strandszezon örömére. Ezek közül nagyon sok nálunk is kapható, és elöljáróban annyit, hogy mindegyik viszonylag jól teljesíti a feladatát, 7 darab ugyanis nagyon jó minősítést kapott, és csak egy volt, ami a kielégítő kategóriába esett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a dolgok nem valóak a fagyasztóba

moana 2017. július 28., péntek 18:49

Nem mindent lehet úgy tartósítani, hogy bedobjuk a mélyhűtőbe. És egyéb praktikus szempontok is vannak, ami alapján válogathatunk.

Ahogyan vannak tárgyak és ételek, amiket nem szabad betenni a mikrohullámú sütőbe, úgy azt is meg kell válogatni, hogy mit pakolunk be a mélyhűtőbe, mert az egy dolog, hogyha nincs fagyasztóládánk, az komoly logisztikai feladat elé állíthat, de nem is mindennek tesz jót a túlzott hideg. 

shutterstock 561872713
Távolról sincs vége, olvasson még »

A hétvégén bezár a Marks&Spencer utolsó hazai üzlete

moana 2017. július 28., péntek 14:27

A brit cég kivonul Magyarországról, és az utolsó napokban óriási kedvezményekkel lehet vásárolni a Duna Plazában található üzletükben. Megnéztük a végkiárusítást.

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy nem lesz sokáig jelen a márka az életünkben, mert a bevételek drasztikus csökkenése miatt világszerte rengeteg üzletet bezárnak, és Belgium, Litvánia, valamint Észtország mellett Magyarországról is kivonul a cég. A Napi.hu pedig nemrég hírül adta, hogy a hétvégén véglegesen bezár a Marks&Spencer utolsó magyarországi boltja, amely a Duna Plazában található. Csütörtökön délután megnéztük, hogy mire számíthat az, aki az utolsó pillanatban még szeretne jutányos áron hozzájutni a megmaradt termékekhez.

Általában nem szokott tömeg lenni az üzletben, de a végkiárusítás híre sokakat megmozgatott, és hosszú sorok kígyóztak a kasszánál és a próbafülkénél is. A 70 százalékos (illetve mától már akár 90 százalékos) árengedmény valóban elég vonzó, igaz, a kínálat már eléggé megcsappant, vagyis kevés termékből van sok. Azért így is érdemes betérnie, aki olcsón szeretne venni magának farmernadrágot, cipőt vagy inget, esetleg fehérneműt. A férfizakók és egyes női ruhák ára azért még mindig tízezer forint körül vagy afölött mozog, ennyiből pedig tényleg ezer más dolgot lehet venni, de hátha valakinek pont erre van szüksége. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szereted a teknősöket? Ne használj szívószálat!

Dívány 2017. július 27., csütörtök 19:20

Ejött a limonádék, jeges kávék, hideg sörök, szörpök ideje.... és a szívószálaké. Te is észrevetted, hogy a vendéglátóhelyeken már kérés nélkül is beleteszik az italodba ezt a régebben luxusnak számító terméket?

A Felelős Gasztrohős Alapítvány augusztusban újabb kampányt indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mindennapok során elhasznált hatalmas mennyiségű szívószálra, és az azok által okozott környezeti károkra. A hónap során a civil szervezet Harcsa Veronikával közösen az ismeretterjesztés mellett arra buzdítja a lakosságot, hogy ne használjon szívószálat; a vendéglátóegységeket pedig arra, hogy csak kifejezett kérésre tegyék azt a vendégeik poharába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Megrémített a ház állapota, de a férjem látta benne a lehetőséget"

Brownie 2017. július 27., csütörtök 13:53

Sándor Fruzsina és Sándor László néhány éve nagy fába vágták a fejszéjüket: egy 120 éves monoszlói parasztházat kezdtek el saját kezűleg helyre pofozni. A felújítás előtt és után készült képek tanúskodnak róla, hogy a kitartó munka végül meghozta gyümölcsét.

A házaspár bevallása szerint eleinte reménytelennek tűnt a helyzet, de ma már úgy látják, bármikor újra belevágnának, és semmit nem csinálnának másként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikrocsipet ültetnek a dolgozók bőre alá

Aladár 2017. július 27., csütörtök 07:43

Egy wisconsini cég lesz az első Amerikában, ahol mikrocsipekkel tuningolják fel a dolgozókat. Könnyebb lesz az automaták használata!!

Egy svéd cég, az Epicenter után egy Wisconsin állambeli vállalat is a macskákba és kutyákba ültetett apró mikrocsipekhez hasonló implantátumokkal turbózná fel a dolgozóit. A hüvelyk- és mutatóujjuk közé beinjekciózott csipek beültetésére a vállalat 85 dolgozójából nagyjából 50 mondott eddig igent – adta hírül a Science Alert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp a problémamentes borotválkozáshoz

moana 2017. július 26., szerda 13:54

Minimum három penge, áztatás és hidratálás: tippek, trükkök, hogy ne tedd tönkre a bőröd!

A borotválkozás a leggyorsabb módja annak, hogy eltávolítsuk a szőrszálakat, de az eredmény nem túl tartós, és nemcsak ez az egyetlen baj van vele. Nem mindegy, hogy mikor, mivel és hogyan csináljuk. Dr. Melanie Hartmann, a Procter & Gamble szakértője a Teen Vogue-nak elmagyarázta, mire is kell figyelni. Részletek a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehéz hétvégéjük volt az éttermeknek és halsütödéknek a Tiszánál

Dívány 2017. július 26., szerda 12:50

Egyetlen hétvége alatt több mint 6 mázsa hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a NÉBIH.

A Tisza menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során, mindössze egy hétvége alatt több mint 600 kg hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) annak nem azonosítható eredete miatt. Ebből csaknem 84 kg esetében a haltermék azonnali megsemmisítését rendelte el a hatóság. A 6 megyére kiterjedő ellenőrzés keretében 49 vendéglátó egységet vettek górcső alá a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: madaras nadrágok 10 ezer forint alatt

moana 2017. július 26., szerda 09:35

Egy short, egy farmer és egy overall is bekerült e heti válogatásunkba.

A kisebb és nagyobb virágokkal borított anyagok minden szezonban velünk vannak, nyáron pedig csatlakozik hozzájuk a trópusi minta is. Így van ez, amióta világ a világ. Most megmutatjuk, mik közül válogathat az, aki ezeket picit már unja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nem frusztrál a cumizás, 10 másodpercből is megállhat a fogmosás

Aladár 2017. július 25., kedd 18:37

Az automata okoskefével minden nap megspórolhatsz 4-5 perc eddig fogmosásra pazarolt időt, amit ezentúl az okoskeféd mellé járó alkalmazás böngészésével tölthetsz.

Legalábbis ezt ígéri az Amabrush, a magát a világ első automatikus fogkeféjeként hirdető… felnőttcumi. Az antibakteriális szilikon alapra rögzíthető tubusnak, és az okosfogkefe beépített mini csatornáinak köszönhetően elég ráharapni a 10 másodperces fogmosásokkal reklámozott eszközre, megnyomni egy gombot, és hagyni, hogy csoda történjen a szánkban.

Ráadásul Bluetooth segítségével a telefonunkhoz is csatlakoztathatjuk majd a gyártó szerint az okoskefét: a fogmosás idejének és a különböző üzemmódok beállításait, és az elhasználódott darabok újrarendelését is megoldhatják majd az okoscumi okoskefe tulajdonosai az app segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7+1 tipp, hogy mit csinálj, ha mindenki nyaral, csak te dolgozol

K.P. János 2017. július 24., hétfő 14:39

Nehéz időszak ez mindenki életében, de azért van mód arra, hogy megkönnyítsük a dolgunkat. (Vigyázat, a cikk nagy adagban iróniát tartalmaz!)

Ugye a kedves olvasó is észrevette, hogy mostanában a szokásosnál jóval több email pattan vissza OoO /házon kívül válasszal? Július közepén és végén ezen annyira nem lepődünk meg persze, például jómagam is házon, vagyis munkahelyen kívül voltam nemrég. Most viszont belül vagyok, és azt látom, hogy mindenki más nyaral. Talán csak a karácsony és a szilveszter közötti időszakban kong ennyire minden iroda. Íme néhány tipp, amivel munka közben is nyaralhatsz, ha senki nem látja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az a sok furcsaság a tojásban?

Aladár 2017. július 24., hétfő 07:26

Minden egyes tojás hártyarétegek, zsinórok és foltok hálózata.

Sokkal izgalmasabb egy-egy tojás, mint gondoltad volna. Még csak nem is kell igazán részletes, mikroszkopikus képet alkotni az ovális kis csodákról ahhoz, hogy meglepő, új tudásmorzsákkal lássuk el magunkat és tojás szempontból fogékonyabb ismerőseinket. Még a tojás archaikus nevéről, a mony szócskáról is fellelhető aprólékos eszmefuttatás a neten. De ez nem minden, a tojás felépítését részletező diagram is tartogat ugyanis meglepetéseket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most akkor kell lábat mosni, vagy sem?!

Aladár 2017. július 23., vasárnap 15:34

És mennyi szappanra van szüksége a vádliknak? Megannyi kínzó kérdés, amire most választ kaphatsz.

Kell-e külön szappant juttatnunk a lábainkra, vagy elég, ha a gravitációra bízzuk a dolgot, és a jó alaposan beszappanozott felsőtest irányából érkező szappanpatakokkal dolgozunk? Mert hát mi van, ha a túl sok szappantól, és nem a kortól válik egyre szárazabbá a vádlink?! A Women's Health szerkesztőségét ismegmozgatta a problémakör, és szerencsére meg is kérdeztek egy szakértőt a helyes lábmosásról, megspórolva ezzel 1-2 keresést nekünk, a vádlink/combunk miatt aggódó magyaroknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parázol a bedugva felejtett vasaló miatt? Ez többé nem probléma!

moana 2017. július 23., vasárnap 10:55

Már nem is számolod, hány nyaralást keserített meg az, hogy a bekapcsolva maradt háztartási eszközök miatt aggódtál? Itt a megoldás!

Te is azok közé tartozol, akik alig lépnek ki otthonuk ajtaján, máris azon aggódnak, hogy lekapcsolták-e a villanyt, becsukták-e az ablakot, elzárták-e a gázt és így tovább? A hétköznapokon viszonylag könnyű kezelni az ilyen helyzeteket, jó esetben vissza lehet fordulni, vagy meg lehet kérni egy családtagot, hogy nézzen rá, minden rendben van-e. De mi van akkor, ha éppen úton vagytok valami távoli helyre, és el kell érni a vonatot, buszt, repülőt, esetleg már a tengerparton villan be, hogy basszus, nem húztad ki a vasalót. Nos, a Lifehacker egyik szerzője, Nicole Dieker állítólag megtalálta a tökéletes megoldást, ami egyébként zseniálisan egyszerű, csak egy kicsit időigényes, és lehet, hogy a nagy rohanásban pont erről feledkezel meg. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döntsd a konyhaszekrényt a fürdőkádba!

moana 2017. július 22., szombat 15:53

Stresszűzés, izomlazítás, bőrápolás természetes hozzávalókkal, amikért elég a konyháig menni.

Nemcsak akkor érdemes körülnézni a konyhában, amikor meg vagy fázva, hanem akkor is, ha éppen kifogytál mindenféle szépet és jót ígérő fürdőolajból és egyebekből. A Soakology oldalán találtunk rá arra az infografikára, ami felsorolja, milyen hozzávalókat érdemes beletenni a fürdővízbe, ha simább bőrt szeretnénk, vagy mondjuk izomfájdalom gyötör. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsd tisztán a konyhai vízcsapot!

moana 2017. július 22., szombat 09:30

Csak csurog, csak csöpög? Ilyen egyszerűen megoldható a probléma.

A mosogatót valószínűleg mindenki rendszeresen megszabadítja a felszínére rakódott olajtól, zsírtól, maradékszemcséktől és vízkőtől, de van még valami, aminek szüksége van egy kis odafigyelésre, főleg, ha nem akarunk tanácstalanul állni a konyhapult előtt, hogy mégis mi a fenéért nem folyik rendesen a víz a csapból. Igen, ennek a legtöbbször nem az az oka, hogy rendszerszintű probléma van a víznyomással, hanem az, hogy idővel szépen, lassan a vízcsap feje eltömődik. A Kitchn oldalán találtunk egy leírást arról, hogyan érdemes megoldani ezt a problémát akkor, ha kihúzható fejes csaptelepünk van, de persze a nagy része alkalmazható hagyományos csaptelep esetén is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakori hibák, amiket a lakásfelújítók elkövetnek

moana 2017. július 21., péntek 08:27

Nehéz lenne az összeset felsorolni, de íme öt példa a sok közül.

A lakásfelújítás nem egy fáklyásmenet, ezt mindenki tudja, aki akárcsak egyszer is ilyesmibe vágta a fejszéjét. A PureWow felsorolt öt olyan tanácsot, amit érdemes fontolóra vennie annak, aki még nem esett át a tűzkeresztségen vagy nem tanult a múlt hibáiból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fagyaszd le a banánod

Aladár 2017. július 21., péntek 08:17

A helyes módszer részletezése mellett a hibás megközelítesek közül is bemutatott párat a Lifehacker.

A tej és a fagyasztott banánok frigyre lépésével a turmixgépekben megszülető selymesen simogató banánhabnál, vagy egy túlérett banán gyors felkarikázásával, lefagyasztásával, majd összeturmixolásával létrehozott krémes banánfagyinál kevés hatékonyabb és költségkímélőbb módszer létezik a gyors lehűlésre. Persze, ha valaki rossz banánlefagyasztási tanácsokba fut a neten, könnyen csapdába csalhatja magát a látszólag pofonegyszerű receptekkel. Mindenki szerencséjére azonban a Lifehacker most utánajárt a legyakrabban elkövetett baklövéseknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés