LÁJFHEKK

Készítsen természetes illatosítót tíz perc alatt!

ST 2017. február 5., vasárnap 12:08

Az illatokat mindenki kedveli, nem véletlenül használunk parfümöt, öblítőt. Ám amikor egy lakás illatosítása a feladat, nehezebb a dolgunk. Hiába vesszük az egyre drágább illatosítókat, ezekből csak a prémium kategóriások adnak valóban hosszan tartó illatot. A másik út, hogy olyat választunk, ami áramot igényel, mivel így párologtat, vagy mécses, amit meg kell gyújtani. Szóval ha illatos otthont akar, az vagy drága, vagy körülményes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a hely a hűtőben? Rendszerezze!

ST 2017. február 3., péntek 20:23

A hűtő minden konyha alapfelszerelése. Az alapállapota pedig a káosz. És még az se biztos, hogy segít ezen, ha hetente rendet tesz benne, amikor mondjuk a nagybevásárlás után telepakolják. Mert ha aztán sok kéz nyúlkál bele, a rend pillanatok alatt elillan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díjat kapott az IKEA menekültháza

aa 2017. február 3., péntek 14:56

Az IKEA Alapítvány és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Better Shelter elnevezésű menekültháza nyerte el a rangos Beazley Design of the Year-díjat a napokban. De a londoni Design Museum is a 2015-ben indított projektnek ítélte oda az építészeti, valamint a nagydíjat - számol be a Hyperallergic.com az elismerésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciók otthonüléshez

Edicsek 2017. február 2., csütörtök 10:34

Ezen a héten az akciófelhozatal leginkább azt sugallja, hogy érdemes otthon maradni a melegben. Nem kell ezt tespedésnek nevezni, mert bár ahhoz is talál kiegészítőket, de akár otthoni sporteszközöket is beszerezhet, hogy aktív legyen a lakásban is. Esetleg felkészítheti a kertet a tavaszra, vagy a lelkét a Valentin-napra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusbunker lett a rakétasilóból

aa 2017. február 2., csütörtök 07:42

Láttunk már Melbourne-ben vajfeldolgozó üzemet, Londonban pedig lerohadt nyilvános vécét átalakítani trendi lakássá, de Larry Hall valami olyasmibe fogott bele, mint az a páros, akik rakétasilóból csináltak luxuslakást az Adirondack State Park területén. A leleményes üzletember az ország szívében, Kansasban bukkant rá a több méterrel a föld alatt található, elavult nukleáris bunkerre, amit az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején, a hidegháború fokozódásával építettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A drága sampon nem tisztít jobban az olcsónál

Edicsek 2017. február 1., szerda 17:46

Jó hírünk van azoknak, akik semmi mást nem szeretnének egy sampontól, csak hogy tiszta legyen a hajuk: egy friss kutatás szerint az olcsó és a drága samponok tisztítási hatásfoka is teljesen ugyanolyan. Vagyis teljesen mindegy, hogy a drága vagy a nagyon olcsó sampont veszi, a haja mindegyiktől ugyanolyan tiszta lesz. Ha mégis van különbség, az csak a részletekben rejlik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a legófal?

Menő/Ciki

ermiz 2017. február 1., szerda 14:21

Akárhányszor is léptem már bele éjszaka a nyomorult Lego kockákba, változatlanul rajongok az játékért, mert egyszerűen zseniális. Ezzel nem csak én vagyok így hanem sokan, a New York-i EverBlock Systems nevű cég pedig egyenesen tökélyre emelte mindezt. Ugyanis egyszerűen elkezdték a kockákat valódi tégla méretben gyártani, és burkolóelemként árulni. 15 színben gyártják a kockákat, és a Legóhoz hasonlóan számos típus létezik belőle. 

Az igazi menőség, hogy van ezüst és arany színű is belőle, valamint hogy be lehet vezetni kábeleket a belsejükbe. Egy plusz elem segítségével ráadásul pillanatok alatt építhet polcot vagy asztalt is belőlük, és akár átlátszó is lehet a kombináció. Kültérre is használható, mert UV-álló a termék, plusz természetesen újrahasznosítható. Az egész úgy tökéletes, ahogy van, kivéve egy dolgot: naná, hogy az árát. A kockák nem olcsóak, egy polc (5 polccal) 330 dollár, azaz 95.000 Ft, ha pedig falazna vele, számoljon azzal, hogy egy négyzetméternyi nagyjából 157 dollár, azaz 45.000 forint körül jön ki belőle. A kérdés csak az: menő vagy ciki a legófal? 

Play+area+wall+2
Fotó: everblocksystems
208 szavazat 458 szavazat

Elférnénk mind a 7 milliárdan egyetlen épületben?

Dina 2017. január 31., kedd 18:58

Mi lenne, ha a Föld jelenlegi lakossága, több mint 7 milliárd ember összegyűlne egyetlen épületben? A RealLifeLore Youtube csatornája telis-tele van olyan videókkal, amik eljátszanak az egész Föld népességének elhelyezésével különböző helyzetekben. Mi épp a digg-en bukkantunk rá arra a videóra, ami feltárja és elképzeli azt, hogy mekkora lenne egy ilyen "globális épület".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerjen teret a konyhapulton!

ST 2017. január 31., kedd 18:15

Mindenki szereti a rendezett, tiszta konyhát. Rendszerint arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent elpakoljunk a konyhapultról, hiszen akkor lesz rend. Így az evőeszközök, fakanalak, edények, fűszerek mennek a szekrényekbe és fiókokba, szépen rendszerezve. Ezzel csak az a baj, hogy amint belépünk a konyhába, hogy csináljunk valamit, rögtön kell hozzá egy kés. Vagy egy fakanál. Meg a fazék a szekrény mélyéről, meg fűszerek. És a fene vigye el, nem is csak naponta egyszer eszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 tipp, amitől menő lesz a lakása

aa 2017. január 29., vasárnap 13:47

Az Elle Decor magazin munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan készítettek egy összeállítást a 2017-es év lakberendezési trendjeiről. A hajtás után mutatjuk, mik azok az apró trükkök, ami segítségével trendi és otthonos lesz a lakás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp selejtezéshez

ermiz 2017. január 28., szombat 14:24

Nem tudom, ki hogy van vele, de karácsony után elönt az érzés, hogy azonnal meg kell szabadulnom egy csomó cucctól, mert teljesen feleslegesen foglalják a helyet, plusz egy csomó új dolog került a lakásba, nehogymá' elöntsön minket a csetresz. Ilyenkor hisztérikusan nekilátok a selejtezésnek, és azt vizionálom, hogy majd a garázsvásárban vagy a bolhapiacon fogom magam halálra keresni - ám ez ritkán jön be, mondhatni soha. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a teljesítmény alapján válasszon hősugárzót!

Edicsek 2017. január 28., szombat 12:07

A napokban újra extrém hideg éri el hazánkat, vagyis a jó idő és a tavasz még nincs a láthatáron. Ilyenkor megugrik a hősugárzók eladása mindenhol, hiszen sok lakásban a fűtést kiegészítendő ezekkel tuningolják fel a lakók a hőmérsékletet. Sokan azonban nem is gondolják, mitől lesz valóban melegebb a lakásban, vagyis mire kell figyelni, amikor hősugárzót választ. A cél, hogy ne csak a villanyszámla legyen magasabb, hanem a hőmérséklet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül egy bauhaus fellépőke

maze 2017. január 27., péntek 13:52

Bauhaus bútor workshop címen indított az Iparművészeti Múzeum hatórás foglalkozást, amin egy többfunkciós fellépőt készíthettek el a jelentkezők. Mivel imádunk fúrni, festeni, faragni, mi is részt vettünk rajta, részben mert pont egy ilyen fellépőre volt szükségünk (és bár az Ikeában olcsóbb, de az se nem szép, se nem színes, se nem DIY, ráadásul nem is bauhaus, és cikket se lehet róla írni), részben pedig hogy kipróbáljuk, mit tudhat egy ilyen szombati program. 

A szombat délelőtt 10-kor az Iparművészeti aulájában összegyűlt barkácsolni vágyókat Joó Julianna, az IMM Múzeumpedagógiai Osztály vezetője várta. A társaságban természetesen (?) több nő volt, mint férfi, 7:3 arányban oszlottunk meg, de korban már nem voltunk ilyen könnyedén behatárolható társaság. Akadt köztünk fiatal testvérpár, középkorú filmes hölgy, sőt mérnökember is; nagyjából egy közös mégis volt azért bennünk: mind bauhaus fellépőkét akartunk létrehozni. 

Hamar megtudtuk, hogy Joó volt az ötletgazda, aki közelebb szerette volna hozni a felnőttekhez a barkácsolást, ebben remek partnerre talált a Technika, azaz a Hellowood fiatal kreatívjainak személyében. Apropót is könnyen talált az eseményhez, hiszen december közepén nyitott a múzeumban a világhírű magyar származású dizájnerről, Breuer Marcellről szóló Breuer újra itthon című kiállításuk, tehát minden adott volt egy tárlatvezetéssel egybekötött bútorkészítős workshophoz.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisgépeket és hajvasalókat utáltak a legtöbben karácsonykor

Edicsek 2017. január 25., szerda 09:54

Az online rendelt termékek esetében a kézhezvételtől számított 14 napig mindenfajta különösebb indoklás nélkül elállhat a vásárló, vagyis már letelt az az idő, hogy a balul sikerült karácsonyi ajándékokat visszaküldjék a megajándékozottak a nagy webáruházakhoz. De vajon mennyi mindent küldenek vissza ilyenkor? Mi lesz ezeknek a termékeknek a sorsa? És egyáltalán, mi az, amivel jövőre ne is kísérletezgessen, ha ajándékvásárláson töri a fejét?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keresse meg Budapestet a metróábrák között!

aa 2017. január 24., kedd 16:33

Nemcsak a Designhype kreatívosát, Tiffanyt Burnettet izgatják a különböző nagyvárosok metróhálózatai, hanem a washingtoni grafikust, Peter Dovákot is, aki Burnettel ellentétben nem csinos karkötőkre nyomta rá a nagy és kisebb városok metróhálózatát, hanem a Mini Metros néven futó sorozata keretében egyszerűsíti le és formálja egyfajta logóvá a térképeket.

Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Fotó: society6.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kis lakásban is lehet jó az élet!

etelka 2017. január 23., hétfő 19:58

A kis lakások olcsóbbak, nem kell annyit takarítani őket ráadásul sokkal kevesebb helyen tűnhetnek el dolgok - tehát ebből is látszik, hogy a kis lakásoknak számos előnyük van. Nyilván senki nem úgy tervezi az életét, hogy egy garzonban fog élete végéig élni, de attól még ezek a falatnyi helyek nagyon szerethetőek, és némi kombinálással jó dolgokat lehet belőlük kihozni. Mutatunk is néhány külföldi példát, amik arra világítanak rá, hogyan lehet élhetőbb a kis lakás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem érti a mosógép piktogramjait? A japán vécéket még annyira sem fogja!

Dívány 2017. január 21., szombat 16:20

Egészen szürreális előkészületekkel is jár a japánok számára, hogy 2020-ban Tokióban lesz az olimpia. Tavaly például a buddhista templomokat jelző táblákon szereplő fordított szvasztika szimbólumokat cserélték a külföldi turisták számára lényegesen egyértelműbb pagodára a térképeken, így talán kevesebben gondolják, hogy úton útfélen náci relikviák vannak Japánban. Az országban meglepően sokat foglalkoznak vele, hogy a térképeken, közösségi helyeken olyan szimbólumrendszert alkalmazzanak, amit a külföldiek is könnyen megértenek. Ez a reformgondolat érte el a napokban a köztéri vécéket is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínai kémprogram a cukiszelfit gyártó Meitu?

Divany.hu 2017. január 21., szombat 09:57

Napok óta tombol világszerte a Meitu-őrület. Nem csoda, hiszen ezzel az új mobiltelefonos applikációval bármilyen profilképből hatalmas szemű mangafigurát varázsolhatunk. Nincs az a bulldogfejű, morcos politikus vagy savanyúképű celeb, akit ne lehetne átalakítani egy szempillantás alatt szivárványszínű szappanbuborékokat könnyező, cuki óriáscsecsemővé!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be Donald Trump gyerekkori házába!

aa 2017. január 20., péntek 12:29

Ma, azaz 2017. január 20-án iktatják be az Amerikai Egyesült Államok Barack Obamát váltó új elnökét, Donald J. Trumpot. Ezzel történelmi helyszínné válhat az a queensi Jamaica Estatesben található hat hálószobás, négy és fél fürdőszobás családi ház, amiért most mindössze 1.650.000 dollárt (kicsit kevesebb mint ötszázmillió forintot) kérnek az ingatlanpiacon. Ez volt ugyanis az új amerikai elnök gyerekkori otthona – hívja fel a figyelmet az ElleDecor.com.

Itt élt Donald Trump gyerekkorában.
Itt élt Donald Trump gyerekkorában.
Fotó: facebook.com/LaffeyRealEstate
Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt se tudják már a cégek, mit okosítsanak fel

Edicsek 2017. január 20., péntek 08:04

Okoságy, okoshajkefe, sugárvédett alsónadrág, cipőbe épített porszívó, okoszuhany, virtuális valóság-cipő – ez csak néhány olyan tárgy, amivel az idei Las Vegas-i CES-en találkozni lehetett. A Consumer Electronic Show 50 éve mutatja meg merre halad a tudomány és technológia, és mik lesznek a következő évek trendjei, ha technológiáról van szó.

Az egyértelmű, hogy az egyik legforróbb téma még mindig az önvezető és egyre okosabb autók kérdése, a virtuális valóság újításai, a hordható okoseszközök, na meg az évek óta népszerű IoT, azaz a Dolgok Internete, na meg hogy hova fejlődhetnek még a mobiltelefonok (az elképzelések szerint most épp a felcsavarható képernyők irányába). De idén is megjelentek azok az első hallásra is elképesztőnek tűnő technikai újítások, amelyekről nehezen hihető, hány évet dolgoztak rajta fejlesztőmérnökök, és hogy valaki komolyan gondolta, hogy ezekre mindenképpen szüksége van az emberiségnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen körül a Fehér Házban Obamáékkal!

nemoszi 2017. január 19., csütörtök 15:00

A Felix & Paul Studios-nak köszönhetően bárki körbenézhet a washingtoni Pennsylvania Avenue 1600-ban, azaz a Fehér Házban – írja a People.com. Az élmény önmagában is érdekes persze, azonban külön aktualitást ad neki, hogy mindezt a leköszönő elnöki pár, Barack és Michelle Obama vezetésével teheti meg.

A virtuális valóság élmény címe: “The People’s House: Inside The White House with Barack and Michelle Obama”, azaz kábé: "A Nép Háza: túra a Fehér Házban Barack és Michelle Obamával". A 360°-os videosétát az alábbi Facebook-videón és Samsung Gear VR-on is meg lehet nézni.

A túrát az elnök, Barack Obama narrálja, aki előbb ejt pár szót az épület történelméről, majd bevezet bennünket az előcsarnokba. "Soha sem felejtem el, amikor a megválasztásom után először léptem be ide [...] Nem tudtam nem csodálattal és hálával tekinteni rá, és ez mindig így is lesz" - mondja az elnök, aki aztán az Ovális Irodában ülve további emlékeket és gondolatokat oszt meg a nézővel az itt töltött pályafutásáról. Például hogy mennyire szerette a helyiség hatalmas ablakait, amiktől az egész fényárban úszik, és amelyeken át épp a lányai hintájára látott rá; de olyasmiket is, milyen volt itt talákozni a világ fontos vezetőivel, és milyen döntéseket és reformokat sikerült elérnie az itt töltött évei alatt. Utána felesége, Michelle Obama veszi át a szót, aki elmeséli, milyen érzés volt először, már a beiktatott elnök feleségeként végigmenni a házon, és meddig tartott, amíg már "nem valamiféle múzeumban, hanem az otthonukban" érezte magát a falai közt. Ha valaki nem tudná: a mindenkori elnök és családja lakóterülete a Fehér Ház irodái felett, a legfelső két emeleten találhatóak. "Itt nőttek fel a gyerekeink. Sasha mindössze másodikos volt, amikor beköltöztünk, szóval neki például ez jelenti elsősorban az otthont" - emlékszik Michelle Obama. 

További személyes emlékekért és történelmi-építészeti érdekességekért érdemes végignézni a nyolc perces videót, és az egér használatával valóban alaposan körbenézni az Egyesült Államok legfontosabb épületében. Ugyanez a pénteken beiktatandó új elnök, Donald Trump vezetésével nem biztos, hogy ennyire élvezhető volna.

A heti jelszó: legalább 25 százalék spórolás!

Edicsek 2017. január 19., csütörtök 09:30

Úgy látszik, a boltok még január második felében sem képesek szabadulni a karácsonyi maradékoktól, hiszen szinte mindenhol folytatódik a készletkisöprés. A Tesco az egyik legnyerőbb választás, de még az Intersparban is talál akciós konyhai kisgépeket, sőt a drogériákban is az a cél, hogy lefossza a polcokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lego a betonozáshoz? Működik!

Edicsek 2017. január 18., szerda 19:22

Benjamin Uyeda bostoni tervező a fenntartható fejlődés jegyében alkot, emellett hobbija, hogy olyan barkácstippeket osztogat ingyen az interneten, amik jól néznek ki, olcsók és bárki meg tudja csinálni őket. Érdemes az Instagram oldalát követni, hogy már néhány videó után ellenállhatatlan késztetést érezzen arra, hogy az egész lakását átalakítsa és felújítsa. Egyedül. Fillérekből. Egyetlen hétvége alatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, ha csökkent a baromfihús áfája, akkor olcsóbb is lesz?

Edicsek 2017. január 18., szerda 10:37

Április közepén már rebesgették, hogy csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája, majd 2017 első napjától valóban 27 százalékról 5 százalékra mérséklődött az Áfa ezeknél a termékeknél, és ezt minden bolthálózat nagyon büszkén demonstrálta is az aktuális akciós újságukban. Mi pedig megnéztük, hogy mi is igaz ebből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár egyedi szőnyeget is készíthet saját kezűleg

ST 2017. január 17., kedd 13:31

Szeretne egy különleges szőnyeget, de már látja, hogy ezeknek az ára olyan magas, hogy csak ábrándozhat róla? Nagy mázlija van, hiszen virágkorát éli a DIY mozgalom, és bizony a szőnyegkészítés is szerepel a palettán. Összeszedtünk önnek néhány érdekes, és valóban egyedi szőnyegötletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés