LÁJFHEKK

A tengeri sün és az origami találkozása az építészettel az Ékszerek Éjszakáján

bb 2016. november 9., szerda 19:30

Legnagyobb örömünkre idén is megrendezték az Ékszerek Éjszakáját, melyen közel 50 dizájner 30 helyszínen mutathatta be alkotásait, kortárs ékszereit és alkalmazott művészeti tárgyait. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen formákban, anyagokban és újdonságokban gondolkodtak a budapesti műhely- és ékszergalériákban, ajándékboltokban, bútorboltban, antik szalonban és fodrászatban kiállító kortárs ékszertervezők!

Távolról sincs vége, olvasson még »

18% hús volt a virsliben, mi lehetett a többi?

Dívány 2016. november 8., kedd 16:36

40% helyett csak 18% húst tartalmazott a lengyel gyártású BARONI baromfivirsli, így jogellenesen nevezték virslinek – állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb vizsgálata. A NÉBIH elrendelte az érintett termék és az azzal azonos jelölésű tételek forgalomból történő kivonását. Magyarországon a húskészítmények megnevezéseinek használatát a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) előírásai védik.

shutterstock 357959921

A virsli minőségi jellemzőit is e dokumentum szabályozza. Virsli néven tehát csak azt a terméket lehet forgalomba hozni, ami megfelel az előírásban rögzített követelményeknek. A jelenlegi szabályok szerint a virslinek legalább 40% húst kell tartalmaznia. A LIDL Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében megmintázott, 1 kg-os, vákuumcsomagolt BARONI termékben viszont csak 18% hús volt. A készítmény – fő összetevőként – 43% „csontokról mechanikusan lefejtett baromfihúst”, úgynevezett MSM-et tartalmazott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szíriai lakásbelsővel sokkolt az IKEA

Dívány 2016. november 8., kedd 14:32

Azt már eddig is tudtuk, hogy az IKEA reklámszakemberei (illetve az általuk megbízott reklámügynökségek) általában zseniális ötletekkel jönnek elő, és ezek az ötletek nemcsak arra vonatkoznak, hogy hogyan lehet minél több Klippan kanapét a vevőkre sózni. A svéd bútoráruház emberjogi kérdésekben is többször kampányolt már, és a mostani projekt is ennek jegyében készült, méghozzá a Vöröskereszt megbízásából. 

Mint az Adweek.com is beszámolt róla, az akcióban a svéd cég a szíriai háború nyomán kialakult krízishelyzetet próbálja testközelbe hozni. És elég erősen sikerül is nekik: a gyanútlan vásárló sétálgat Norvégiában (közelebbről a slependeni Ikeában), kipróbálja az előre összeállított mintaszobákat, ugrál egy kicsit a kiállított ágyakon, majd beleütközik valami váratlanba; egy nyomorúságos szíriai lakás 25 négyzetméteres replikájába, salaktégla falakkal, szegényes bútorzattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: ezentúl a Toblerone is szarabb

nemoszi 2016. november 8., kedd 13:53

A 444-en jött szembe a hír, miszerint a Toblerone Angliában csökkentette a csokik súlyát: de ezt nem ám úgy tették, hogy rövidebbre vágták a jól ismert 400 és 170 grammos rudakat, hanem plusz hézagokat raktak be a háromszögek közé. Borzalmasan néz ki a végeredmény:

A cég azzal védekezik, hogy drágultak az alapanyagok, így két választásuk volt, vagy árat kellett volna emelniük, vagy (ahogy tették) a 400 grammos szeletből 350 grammos, a 170-esből 150 grammost csináltak.

A rajongók most a Tobleronét gyártó Mondelez oldalára öntik panaszaikat, itt lehet szemezgeti a "what the fucking fuck" felütésű szösszenetek közt. Hogy nálunk mikor rontják el a Tobleronét, vagy elrontják-e egyáltalán, még nem tudni, úgyhogy addig vegyen szép szabályos "piramisos" csokit, amíg tud!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakberendezzen az Instagramról!

bb 2016. november 7., hétfő 18:38

“Nincs semmi a házadban, ha semmiről nem gondolod azt, hogy hasznos vagy szép” – jegyezte meg egyszer az angol Arts and Crafts mozgalomhoz szorosan köthető művész, William Morris, aki szerint olyan dologgal sincs értelme foglalkozni, ami nem feltűnően szép. Elképzelhető, hogy ezen a vonalon indult a sleek-mag.com szerkesztője is, mikor összeállította Instagram ajánlóját a legtrendibb lakberendezési lapokról és skandináv stílusú üzletekről, ami alapján mi is elkészítettük a saját listánkat. A hajtás után mutatjuk a kedvenceinket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghátrált a szexista játékot hirdető Tesco

Dívány 2016. november 7., hétfő 13:28

"A Mikulás segédei nagy felfordulást csináltak és amellett, hogy megpróbálták elrejteni az ajándékokat, egy oda nem illő tárgyat is tettek egy női meglepetésekből összeállított csomagba. Kitalálod, hogy melyik a kakukktojás?" - így indul a Tesco Facebook oldalán meghirdetett játék, aminél már ott elakadtunk, hogy mi az, hogy női meglepetésekből összeállított csomag, főleg miután megláttuk mit is rejt az a bizonyos csomag. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fényben fürdő szoba egyetlen ablakkal? Simán!

ST 2016. november 6., vasárnap 17:54

Egyablakos szobája sokaknak van, hiszen a kislakások olcsóbbak, könnyebb őket fenntartani. De ez nem jelenti azt, hogy könnyű az élet bennük, hiszen az egyetlen ablak azért feladja a leckét, ha otthonosnak és tágasnak szeretné érezni a lakást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki Kendall Jenner 14 milliós kanapéja?

Menő/Ciki

bb 2016. november 6., vasárnap 17:14

A legfiatalabb Kardashian-híresség, Kendall Jenner még a nyáron csapott le Emily Blunt és John Krasinski keleti parti villájára, amiért 6.5 millió dollárt, azaz kb. 1.8 milliárd forintot perkált le. Úgy tűnik, a modellé avanzsált valóságshow-sztár csak most kezdi berendezni a 445 négyzetméteres ingatlant, de az már látszik, hogy - a közeli családtagokhoz hasonlóan - a 20 éves celebgyereknek is jó szeme van a minél drágább dizájnercuccokhoz.

Ebbe a csodába fektetett bele Kendall Jenner.
Ebbe a csodába fektetett bele Kendall Jenner.
Fotó: edra.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
359 szavazat 248 szavazat

Mi lesz abból, ha a dizájnernél elgurul a gyógyszer?

aa 2016. november 5., szombat 19:17

A kreatív tervezők általában olyan koncepciókkal rukkolnak elő, amik valóban hasznosabbá, kényelmesebbé és szórakoztatóbbá teszik a hétköznapjainkat. Néha azonban nekik is megszalad a fantáziájuk, ilyenkor jönnek azok a termékek, amik azon kívül, hogy rendkívül ötletesek, nem feltétlenül praktikusak vagy létfontosságúak, de még így is képesek . A galériára kattintva mutatunk néhány ilyen szerethető találmányt a hordozható lépcsőtől az apanyergen vagy a cserélhető sarkú cipőn át a buborékkádig!

Napelem helyett most már termelhet energiát a tetőcseréppel

Szűcs Gyula 2016. november 4., péntek 16:41

Nem kell többé ronda napelem-kollektorokkal elcsúfítani a háztetőt, ráadásul azon se kell tipródnia, hová tegye, ha az egyik oldal csak délelőtt, a másik meg délután kap elég fényt. A XXI. század Tony Starkja, Elon Musk, a SpaceX űrtechnológiai vállalat és az elektromos autókban utazó Tesla Motors alapítója és első embere olyan napelemes tetőcserepeket fejlesztett ki, amelyekkel az egész tetőt befedheti, és már simán vannak annyira szépek, mint a hagyományos tetőcserepek - írja a Techcrunch.com.

section-hero
Fotó: Tesla.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A ragyogó fehér fürdő titka

etelka 2016. november 4., péntek 12:32

A fehér fürdőszoba akkor néz ki jól, ha ragyogóan tiszta is, de ez elég sok melóba kerül, amit pedig, valljuk be, kevéssé szeretünk. Az elszíneződött fuga, a csendben megbúvó penész a fehér fürdőszobának is rosszul áll. Szerencsére a luxushotelekben tudják, mi a ragyogóan tiszta fürdő titka, és meg is osztják velünk. A The Mark nevű New York-i szállodában állításuk szerint minden egyes fürdőszobát fehér kendő-teszttel ellenőriznek le takarítás után, hogy biztosan makulátlanul tiszták-e. Persze otthon ilyen túlzásba felesleges esni, de a The Mark trükkjei, amiket az Elle magazinnak árultak el, mindenkinek jól jönnek.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, mi mindenre használhatja az üvegtéglát?

ST 2016. november 3., csütörtök 18:08

Sok olyan lehetőség rejlik körülöttünk, amit megszokásból, vagy szabálykövetésből egyszerűen nem veszünk észre. Megszoktuk, hogy adott dolgokat csak bizonyos helyeken használunk, és már nem is gondolkodunk abban, hol lehetne még helyük. 

Pontosan ilyen az üvegtégla is, amit mindenki egyértelműen a fürdőszobához kapcsol. Lehet belőle kisebb ablak, zuhanykabin vagy térelválasztó, de a kád oldalának már kevesebben használják fel, pedig erre is alkalmas lenne. Ráadásul nem is kell megmaradni egyetlen helyiségnél vele, sőt még csak a házon belül sem!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciókkal indul az adventi készülődés

Edicsek 2016. november 3., csütörtök 10:52

A héten a műszaki cikk fronton lesznek a legnagyobb akciók, főleg, hogy néhány online oldal már a játékok akciózását is megkezdte. Ha karácsonyra játékot venne, akkor ezeket semmiképpen se hagyja ki. Indul a Black Friday láz is, sőt már a karácsonyra is készülhet. Na meg a jövő heti újabb kuponos hétvégére is gyakorolhat vasárnap az Alleeban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hekkelhet Ikeás lámpákból dizájndarabokat!

aa 2016. november 2., szerda 17:59

Nemcsak a sztárépítészek és bútortervezők látnak fantáziát az Ikea bútorok és kiegészítők újragondolásában, hanem azok a lelkes DIY (Csináld magad) rajongók és hobbiasztalosok is, akik szívesen töltik a szabadidejüket fúrással-faragással vagy festéssel. A hajtás után kreatív ötleteket mutatunk lámpákra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plüss szart, edényt és kisgépet kap a hűségért

Edicsek 2016. november 2., szerda 14:10

A nagy bolthálózatok és benzinkutak szeretik hűségakciókkal megjutalmazni a törzsvásárlóikat. Mivel a most futó akciók egészen az év végééig húzódnak, ezért megnéztük, hátha van olyan hely, ahol akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezheti. Hisz ezzel is megkímélheti magát az utolsó perces idegbajtól és sorban állástól, ráadásul így nem is kellene külön kalandtúrákra indulnia egy-egy ajándékért. A jó hír az, hogy végül is talál ajándéknak megfelelő termékeket, és végül is akciósak is, a rossz hírünk viszont az, hogy annyira azért ne számítson nagy spórolásra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse elő a kertet a télre

ST 2016. november 1., kedd 15:42

Közeledik a tél, ami a kert számára a pihenés időszaka. Mielőtt azonban elkezdődne a fagyos szendergés, fel kell készíteni a területet, hiszen ha nem elég körültekintő, a tél rengeteg kárt is okozhat.

shutterstock 153715040
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a házat bérli 37 millióért Justin Bieber Londonban

bb 2016. november 1., kedd 14:43

Míg Johnny Depp most adott túl Los Angelesi-i art-deco stílusú lakásán, addig a 22 éves kanadai popsztár, Justin Bieber Észak-London egyik legpuccosabb környékén nézett ki magának egy divatos kastélyt, amiért nem sokallja a 108 ezer fontot (kb. 37 millió forintot) sem kicsengetni havonta. Igen, jól számolja, ez több, mint 1 millió fontba, közel 344 millió forintba fáj neki évente. Szó se róla, megteheti, mégiscsak az egyik legjobban kereső popsztár napjainkban, még ha a művészetét nem is méltatnánk. De mutatjuk a hajtás után, mi kerül ennyibe!

Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Fotó: facebook.com/KnightFrank
Távolról sincs vége, olvasson még »

II. Erzsébet királynő nem nagyon találja a helyét egy sarki kisközértben

Edicsek 2016. november 1., kedd 12:46

Mikor legközelebb a napi bevásárlást intézi, jusson eszébe az a néhány fotó, amit most mutatunk. II. Erzsébet, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje beugrott  egy sima hétköznapi közértbe. Eddig nincs ebben semmi fenséges, hiszen ön is minden nap megteszi ugyanezt, igaz nem öltözik ki hozzá ennyire, viszont a képek tanulsága szerint II. Erzsébet pontosan úgy csodálkozik rá egy sajtos pultra, ahogyan valószínűleg ön csodálkozna rá a Királynő kalapgyűjteményére. És pontosan ugyanúgy feszeng a müzlik között, ahogyan ön tenné egy királyi ebéden. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a retrósított R2-D2?

Menő/Ciki

bb 2016. október 31., hétfő 17:19

Nem gondoltuk volna, hogy a Star Warsos bútorok, furábbnál-furább lakáskiegészítők és konyhai kütyük után még bárki tud újat mutatni a témában, de úgy tűnik, hogy a gyerekkönyvíróként és robotkészítőként ismert Kurt Zimmermannak sikerült újragondolnia George Lucas 1977-es klasszikusának androidját, R2-D2-t (Artut) – írja a NerdApproved.com az R/C “Artoo Deco” nevű kis robotról, ami stílusában olyan, mintha azt az 50-es években gyártották volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »
304 szavazat 411 szavazat

Zöldnek lenni nemcsak trendi, de kifizetődő is!

ST 2016. október 31., hétfő 08:00

Zöldnek lenni, zölden élni ma már szerencsére divatnak számít, de mindenképpen követendő trendnek. Azonban sokan nem igazán értik, mit is jelent ez a kifejezés, mitől lesz "zöld", azaz környezettudatos az életük, vagy éppen az otthonuk. Hogy a lehetőségeinket, és a fejlődési irányt tisztázzuk, prof. dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutatóval, a Közép Európai Egyetem professzorával, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) egyik alelnökével beszélgettünk.

shutterstock 84054178
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi már tudjuk, mit vesz karácsonyra

Edicsek 2016. október 30., vasárnap 17:06

AZ előzetes előrejelzések szerint idén a nagyméretű okos TV, az okostelefonok és az egyre nagyobb tudású drónok lesznek a karácsony slágerei, legalábbis ezt jósolják az Edigitalnál. Egyre többen keresnek okosórát, fitneszpántot és wifis kamerát is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha van négy és fél millió dollárja, építészeti ritkaságot kap érte

Szvetlana 2016. október 30., vasárnap 14:50

The Case Study Houses néven váltak ismertté azok a kísérleti jelleggel épült lakóházak, amelyek 1945-66 közt épültek Kaliforniában egy különleges projekt keretein belül, az Art & Architecture magazin támogatásával. Az épületek közül már csak alig húsz van a piacon, ha továbbkattint, mutatjuk, milyen az az egy, amit most megvehet. Ha van 4.500.000 dollárja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a krizantémtól lehet színpompás a kertje ősz végén is

ST 2016. október 29., szombat 14:01

Az ősz végi kertek nagyon lehangolóak tudnak lenni: ilyenkor már vége a szüretnek, a növények elvirágoztak, legfeljebb a színes lombokban gyönyörködhetünk még, de a barnuló, pöndörödő, lehulló levelek már előrevetítik, hogy nem sok esélyünk maradt a téllel szemben. Ilyenkor már mindenki szívesebben ücsörög benn a lakásban, hogy a szobanövényeivel vigasztalódjon.

Pedig az ősz vége is lehet színes és életteli a kertben is, csak jól kell válogatni a növények között. Az első kézenfekvő választás erre a krizantém, hiszen színes, vidám megjelenésükkel fel tudják dobni a borongós kerteket, ám sokan mégsem kedvelik annyira ezt a növényt, mondván, temetői virág. Ha tehát mást is szeretne virágozni látni a kertben még októberben is, akkor íme néhány ötlet, hogy miket ültessen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön enne a padlóról?

Menő/Ciki

Dívány 2016. október 29., szombat 10:42

Egy párizsi építésziroda szerint ez nem is kérdés; Mathurin Hardel és Cyril Le Bihan gondoltak egy nagyot, és ötvözték a hasznost a hasznossal. A MyModernMet.com talált rá a különleges lakásra, ahol egy trükkös szinteltolás következtében a padló egyben asztallap is.

A 250 négyzetméteres apartman Párizs 20. kerületében található. Bár a berendezés a klasszikus minimalista stílust követi, egy ötletes csavarral mégis több annál; a konzolos asztal mindenféle hegesztés vagy megtörés nélkül válik a parketta deszkájává. Első hallásra kissé bizarrnak tűnik, de a megoldással mégis hihetetlenül innovatívan használták ki a hely adottságait.

Távolról sincs vége, olvasson még »
322 szavazat 1017 szavazat

Közel 16 ezer hazai Toyotában lehet veszélyes a légzsák

Edicsek 2016. október 28., péntek 18:27

A Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatóság tájékoztatása szerint Európa-szerte 1,47 millió gépjárművet hívott vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt. A Toyota Central Europe Kft szerint Magyarországon mintegy 15.856 jármű érintett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés