Áradjon a narancsos torma – nálunk ezúttal a lazacwellingtont dobta fel

Idei kedvencünk a narancshéjjal ízesített torma, naná, hogy kipróbáltuk ebben a gyors lazacwellingtonban is. Egy nagy vagy több kisebb adagot is készíthetsz belőle, ami mellett egy kevés spárga és narancshéjjal és sütőtökpürével ízesített besamel lesz a tökéletes köret.

Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.
Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka lazacfilé
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 evőkanál torma
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat sózd és borsozd, majd keverd a sajtkrémhez a narancsot, tormát, sót és borsot. A forró zsiradékokon pirítsd meg a halat kissé, majd ha kihűlt, kend meg a tetejét sajtkrémmel és helyezd a hideg tészta tetejére. Burkold be a tésztával, kend meg tojással, majd süsd készre vastagságtól függően legalább 20 perc alatt a sütőben. 

 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lazacos-avokádós spagetti

Ha van egy kevés lazac otthon, de többen ennétek belőle, készítsd el ezt a gyors tésztát, így mindenkinek jut majd belőle!

2021. június10., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezt az isteni lazacsalátát mézes-csípős öntettel dobtuk fel

Ne ijedj meg ettől a remek öntettől, nem lesz tőle édes ez a halas fogás, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. Ha csilit is keversz hozzá, még a kapszaicin jótékony hatásával is számolhatsz.

2021. március10., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek