Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

Vörös áfonyával még izgalmasabb.
Vörös áfonyával még izgalmasabb.Olga Peshkova

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 6.5 deci alaplé
  • 2.5 deci tejszín
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összetörve
  • 10 deka vörös áfonya
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, az ízesítőket és pürésítsd. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vajat, forgasd át benne a gesztenyét és a vörös áfonyát, szórd meg rózsaborssal és tálald a levesek közepén. Gesztenye helyett akár parmezánforgácsokkal is nagyon finom. 

Alapkonyha: leves mindenkinek Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek