ÉLETMÓD

Van olyan antibiotikum, amit egy évig hever ki a szervezet

Dívány 2015. november 18., szerda 08:02

Állandóan arról prédikálnak nekünk, hogy óvatosan kellene bánni az antibiotikumokkal, és nem kéne minden piszlicsáré probléma esetén ész nélkül bekapni a pirulákat. Nos, az Atlanticnak köszönhetően most mi is tudomást szereztünk a legújabb témába vágó tanulmányról, ami azt próbálja bebizonyítani, hogy milyen komoly sokkot kap a szervezetünk, amikor ilyen szerekkel bombázzuk. Az mBio című folyóiratban megjelent kutatás szerint egy egyhetes antibiotikum kúra után gyakran egy teljes évig tart, mire helyreáll a bélflóránk, hiszen az antibiotikum nem válogat, irtja a jó és a rossz baktériumokat egyaránt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerdán mérlegeljen, abból baj nem lehet!

Dívány 2015. november 17., kedd 12:34

Millió módja van annak, hogy lemérjük, milyen egészségesek is vagyunk valójában, de mind közül a legirritálóbb talán a szinte minden háztartásban megtalálható mérleg. Egy szaklap arról ír, hogy azok a nők, akik gyakrabban mérik magukat, többet is aggódnak a saját súlyuk miatt, negatívabb az önképük, alacsonyabb az önbecsülésük, ráadásul hajlamosabbak persze a depresszióra is. 

shutterstock 315552485

Bezzeg a Shape táplálkozási szakértője, Alexandra Caspero erről úgy vélekedik, hogy a mérleg csak a gravitációval való kapcsolatunkról árulkodik, semmi többről, és persze ötletei is vannak arra vonatkozólag, hogyan lehetünk úgy barátságban a mérleggel, hogy rá is merünk néha nézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan nemi úton terjedő betegsége is lehet, amiről még nem is hallott

mzd 2015. november 16., hétfő 12:01

Ha a rengeteg kampány és rémhír mellett még mindig nem szánta el magát, hogy óvszerrel szeretkezzen, itt egy újabb indok: egy friss kutatás rámutatott arra, hogy rengeteg embernek van olyan szexuálisan átvihető fertőzése, amiről még csak nem is hallott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így takarítsa billentyűzetét, ha kedves az élete

Edicsek 2015. november 15., vasárnap 10:13

Kutatások szerint még az irodai vécéülőkék többsége is tisztább mint a billentyűzete, ráadásul a nők munkaállomása mocskosabb mint a férfiaké. Az emberek fele csak ritkán takarítja a billentyűzetet, holott például az MRSA (methicillin/oxacillin rezisztens Staphylococcus aureus) több mint 24 órán keresztül boldogan éldegél a billentyűzeten. Ha ezek után úgy érzi soha többé nem akar a klaviatúrához érni, akkor most elmondjuk, hogyan tisztítsa. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négy tény, amit érdemes tudni az ujjropogtatásról

Edicsek 2015. november 14., szombat 20:41

Mindenki ismer olyan embert, aki szereti vagy az ujj- vagy más ízületeit ropogtatni. Aki maga is a ropogtatók hobbijának él, sokszor egészen egyszerűen nem érzi jól magát, amíg nem adnak hangok az ízületei. De belegondolt már tulajdonképpen mik ropognak ilyenkor? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem találja ki, kik esznek a világon a legtöbbet

Divany.hu 2015. november 13., péntek 19:30

Semmi sem bizonyítja jobban a modern világ változatosságát (nevezzük inkább elborultságnak?), mint az elfogyasztott kalóriák számát országonként bemutató grafikon. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szőlőt a borászatban már csak elrontani lehet

ZZs 2015. november 13., péntek 09:32

Nincs meleg abban a raktárépületben, ahová leülünk beszélgetőpartneremmel Nemes Richárddal, a Terra Hungarica egyik alapítójával, aki megpróbálja elmagyarázni, mit is jelentenek a természetes borok, mit keres a fajélesztő a borban és miért árthatnak a vegyszerek a boroknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a térkép megmutatja, mi a közös a tyúkban, a marhában és az emberben

Brownie 2015. november 12., csütörtök 18:58

Nincs is szebb módja az élőlények közötti harmónia szemléltetésének, mint azoknak a bélférgeknek, vírusoknak és parazitáknak a feltérképezése, amiken a különböző állatfajok és az emberek osztoznak.

Már most utálja, hogy jön a tél? Csobbanjon forró vízbe és már el is felejtette!

travelo 2015. november 11., szerda 11:25

Szerencsére a farkasordító hideg még nem érkezett meg, de a fákról szorgalmasan hulló levelek és a ködös reggelek már jelzik, hogy hamarosan komolyan beköszönt a tél. Összegyűjtöttünk pár forróvizes célpontot, ahová a hideg hónapokban felüdülés lesz elutazni. Akár romantikus fürdőzésre, akár családi csúszdás megőrülésre vágyik idén télen, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több baktérium van a szájában, mint ahány ember él a Földön

mzd 2015. november 11., szerda 09:46

Az egyik dolog, amiért hálásak vagyunk azért, hogy tudunk angolul, az az AsapSCIENCE videósorozata. Ezekből a pár perces kisfilmekből (erős túlzással) többet tanulunk, mint biológiaórákon egy év alatt – a legújabb szösszenetükben például az emberi test felépítéséről beszélnek. Kiderül, mekkora lenne kiterítve az agyunk és többek között az is, hogy hány medencét töltene meg az a vérmennyiség, amit a szívünk 12 hónap alatt átpumpál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezdtem újra a futást

Becca 2015. november 10., kedd 12:11

Három éve kezdtem el futni, és tavaly már heti hatszor edzettem. Jó, persze nem szigetköröket, de alkalmanként 3-5 kilométert lefutottam. Télen és esőben sem álltam le, egyszerűen már hozzátartozott a mindennapokhoz, és persze nagy jó volt stresszlevezetésnek is. Aztán lebetegedtem, utána meg valahogy ellustultam, és csökkent azon napok száma is, amelyeken futottam. A vége az lett – magam sem értem miért –, hogy teljesen kimaradtak az edzések, és már hajlandóságot sem éreztem arra, hogy felvegyem a futócuccot.

shutterstock 133360097

Ez így ment legalább 8-10 hónapon keresztül, és éreztem, hogy már nem vagyok olyan hajlékony, sokszor fájt a hátam ébredéskor, és a menzesz alatti időszakot is rettentően rosszul éltem meg. (Folyamatos edzés alatt, sokkal kevesebbszer volt migrénem, és a görcsök is minimalizálódtak.) 

Pár hete úgy éreztem, nem kövülhetek meg ennyi idősen, úgyhogy újra belelendültem a futásba. Azt hittem könnyű lesz újrakezdeni, de egyáltalán nem volt az. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön betartja a gyógyszerszedési szabályokat? Vagy nincs is képben azokkal?

Brownie 2015. november 10., kedd 09:11

Pirula, por, cseppek, krém, injekció és még sok más formában kaphatók a betegségek kellemetlen tüneteit enyhítő, illetve a felépülést gyorsító készítmények. Az egyik tablettát üres gyomorra, kizárólag vízzel, a másikat evés után, a harmadikat meg csak lefekvés előtt szabad beszedni, így nem csoda, ha néha nem is vagyunk képben a gyógyszerek alkalmazásának módjával. Összegyűjtöttük a leggyakoribb gyógyszerszedéssel kapcsolatos tévhiteket és szakértő segítségével tisztáztuk a félreértéseket.

Fekete teával is küzdhet a csontritkulás ellen

mzd 2015. november 9., hétfő 15:52

Napi három csésze tea – mindössze ennyi is elég ahhoz, hogy harmadával csökkentse a csípőtáji töréseket. A DailyMail ugyanis egy friss kutatásra hivatkozva azt állítja, hogy a fekete teában található flavonoidok segítenek lassítani az öregedést, beleértve a csontok állapotát is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, a zsírból izom lesz? Tévedett!

Brownie 2015. november 9., hétfő 12:20

Belegondolt már abba, hogy talán azért eredménytelenek az edzések vagy fulladnak kudarcba a fogyókúrái, mert valamit rosszul csinál? Biztos a gének! Nem nekem találták ki a futást! Pedig lehet, hogy csak az életmódváltással járó tudnivalóknak kellene alaposan utánanézni. Mi is szakértőkhöz fordultunk, hogy tisztázzunk egy-egy helytelenül használt divatos kifejezést, és hogy még több sportolással és táplálkozással kapcsolatos tévhitet eloszlassunk.

Válasszon olyan hobbit, amitől okosabb lesz

Edicsek 2015. november 8., vasárnap 13:24

Rengeteg mindent elárul egy emberről, hogy mit csinál a szabadidejében. Ráadásul egy jó hobbi nem csak szórakoztat, de okosabbá is teszi. A ProEssayWriter szerzői összeszedték milyen elfoglaltságot válasszon, ha szabadidejében is szeretné az agyát tornáztatni. Ne aggódjon, nem kell munka után állandóan keresztrejtvényt fejtenie mostantól, mert például videojátékozás közben is tanulhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az edzéstől sérül az izomrost, de az csak jó

mzd 2015. november 8., vasárnap 09:32

Több mint 600 van belőle a testünkben és jelentős részét teszik ki a súlyunknak– mi az? Bizony, az izmokról van szó, amelyeknek növekedéséről a TED oldalán találtunk egy érdekes videót. Ebből kiderül többek között az is, hogy attól függetlenül, hogy a testépítés a hobbink-e vagy sem, mindenképpen nagy jelentőséggel bír az, ahogyan bánunk velük, hiszen annak függvényében növekszenek vagy éppen sorvadnak el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változna az egészségünk tejtermékek nélkül

Brownie 2015. november 7., szombat 10:19

A tej egyrészt a vegán életmód és a paleo étrend követői számára tiltott alapanyag, sokaknak azonban akaratuk ellenére kell kiiktatniuk néhány vagy valamennyi tejterméket az étrendjükből. Ha ön egyik csoportba sem tartozik, de kíváncsi arra, hogyan reagál a teste a tejtermékek hiányára, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aprócska gomb mentheti meg az emberek életét

ermiz 2015. november 6., péntek 17:46

Az Egyesült Államokban a nők 19,3 százaléka és a férfiak 1,7 százaléka lesz szexuális erőszak áldozata - írja a Masahble. A Roar for Good ez ellen próbál megoldást nyújtani. A cég első terméke, az Athena úgy néz ki, mint egy picinyke gomb és övre vagy a kabátra téve kell hordani, ha pedig a tulajdonosa megnyomja, a kütyü hangosan riasztani kezd, és elküldi a megtámadott személy GPS koordinátáit a megadott segélykérő számnak. 

A kis készülékre a közösségi finanszírozás keretében gyűjtenek pénzt az Indiegogo oldalán. A megcélzott 40000 dollár alig 48 óra alatt gyűlt össze, a cikk megírásának pillanatában 172 000 dolláron áll, amivel az adományozók alaposan túltejesítették a kitűzött célt, úgy, hogy még több mint két hét van hátra a kampányból. A tervek szerint Athena 2016 májusától lesz kapható, és 99 dollárba (kb. 29 ezer forintba)  kerül majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon zenét a munkahelyén

Edicsek 2015. november 6., péntek 08:32

Nagyon sokan hallgatnak zenét munka közben, és valóságos kínszenvedés, ha esetleg otthon marad a fülhallgatójuk. A legjobban akkor jár, ha saját magának válogatja össze a zenéket, de jobb, ha tudja, nem mindegy, hogy mit hallgat monoton munkához vagy egy nagy koncentrációt igénylő feladathoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bebizonyították, hogy a macska valójában egy minioroszlán

Edicsek 2015. november 5., csütörtök 15:44

Ez nem a macskatartók éve lesz, már ha a megbecsülésről van szó.  Először is azt bizonyították a tudósok, hogy az állat egy teljesen haszontalan és felesleges főbérlőnek tartja a gazdáját, majd azt is kiderítették, hogy amennyiben úgy érzi, hogy a macskája idiótának nézi, akkor teljesen igaza van, sőt a háta mögött még ki is röhögi, amiért nem tud vadászni és még szőre sincs. Egy új kutatás pedig azt bizonyítja, hogy egy miniatűr oroszlánt fogadott be a lakásába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: a Life1 Nyugati lett az új kedvencünk

Dívány 2015. november 5., csütörtök 10:49

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni, a Life1 Nyugatit sajnos nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy különleges programnak nem kell egyből drágának is lennie

travelo 2015. november 4., szerda 19:33

Múlt hónapban a nagyvilág extrém helyei mellett a Travelón a másik központi témánk a megfizethető különlegesség volt. Formabontó éttermekkel és zseniális föld alatti (meg persze pénztárcabarát) belföldi programötletekkel foglalkoztunk. Emellett bemutattunk több olyan úti célt is, amiket nemcsak olcsóbb főszezonon kívül felfedezni, de sokkal szerethetőbb arcát ismerhetjük meg a helynek távol a nyárra jellemző turistahordáktól. Ezekből szemezgetünk most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A reggeli fontos, csak nem mindegy, mit eszik

Edicsek 2015. november 4., szerda 11:15

Ki ne hallotta volna, hogy az egyik legfontosabb étkezés a reggeli, ugyanakkor nemcsak az a lényeges, hogy ne legyen üres a gyomra, mikor a munkába indul, hanem az is, hogy mivel tömi tele. Az angol reggeli ugyan segít a fogyásban, és sokan nem tudnak kiszakadni a szendvics vagy müzli rabságából, de az egészséges reggeli sokkal változatosabb is lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogselyem többet árt, mint használ

mzd 2015. november 3., kedd 21:32

Nemrég megírtuk, hogy szinte biztosan rosszul használja a fogselymét, és pont ez a fő oka annak, amiért érdemes más módszert találni helyette. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig ugyanazt eszi? Ha ügyesen csinálja, nem árt!

Brownie 2015. november 2., hétfő 11:00

Hacsak nem gyorskaján és péksüteményeken élünk, a monoton étrend is lehet egészséges, de azért nem kell ugyanazokhoz az ételekhez ragaszkodni. Szervezetünknek több tucat különböző tápanyagra és vitaminra van szüksége a megfelelő működéshez, ezt az igényt pedig annál nehezebb kielégíteni, minél válogatósabbak vagyunk. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen következményekkel járhat egy kevésbé változatos diéta, és hogy hogyan hozhatjuk ki abból a legtöbbet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés