A gyorshajtók jogsiját venné el büntetésként a magyarok többsége

GettyImages-200469575-001

A gyorshajtásból fakadó balesetek lehetséges következményeinek illusztrálásaként elég a közelmúltban bekövetkezett, egy vétlen biciklis halálával járó Árpád hídi balesetre gondolnunk. A magyarok java keményen büntetné azokat, akik városban is nyomják a gázt, derül ki a TotalCar friss felméréséből.

Több hónapra vagy akár évekre elvett jogosítvány, jövedelemarányos büntetés, az autó elkobzása: ilyen sorrendben támogatnának szankciókat a magyarok a gyorshajtókkal szemben, derül ki a TotalCar megbízásából a Pulzus Kutató által elvégzett friss felmérésből.

Jelenleg a legnagyobb pénzbírság, melyet gyorshajtásért kiszabhatnak valakire Magyarországon, 390 ezer forint, és már ez is emelt összeg a korábbi 300 ezerhez képest. A TotalCar a bírságemelés, illetve a gyorshajtásos balesetek apropóján kérdezte a magyarokat arról, hogyan vélekednek a megfelelő súlyú büntetéssel kapcsolatosan az ilyen esetekben.

Egyértelmű a verdikt: a gyorshajtás legyen keményen szankcionált kihágás
Egyértelmű a verdikt: a gyorshajtás legyen keményen szankcionált kihágásgehringj / Getty Images Hungary

A  válaszadók 45 százaléka hónapokra vagy akár évekre fosztaná meg jogosítványától azokat, akik jelentősen túllépik a sebességhatárt. 33 százalék jövedelemarányos bírságot alkalmazna, 11 százalék pedig átmenetileg elvenné autóját a kihágó sofőrtől.

Nők körében a jogosítványtól való megfosztás, míg férfiaknál a jövedelemarányos bírság kiszabása volt a legnépszerűbb választás a felmérésben, melyben az is kiderült, hogy a fiatalabbak, a fővárosban élők és a diplomások támogatják a leginkább a jogsi elkobzását. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra