A legszebb bikinik: idén told zöldben

Most, hogy már mindenki elkezdett nyaralásról álmodozni, és esetleg már a célzott fogyókúrát vagy edzést is elkezdte, itt az ideje azon is gondolkodni, mit viselünk majd a strandon. Lehetőleg zöldet: nem feltétlen a színre, hanem inkább az újrahasznosított anyagra értve.

Mindegy, hogy egy- vagy kétrészes fürdőruháról van szó, fontos, hogy ne csak jól nézzenek ki, hanem gyorsan is száradjanak, ezért aztán többségük olyan szintetikus anyagból készül, mint például a spandex. Sajnos viszont a spandex és a többi szintetikus anyag gyártása során olyan mérgező vegyszereket használnak, melyek nemcsak a környezetre károsak, hanem a bőrünket is irritálhatják. Így idén talán már azon is érdemes elgondolkodni, hogy újrahasznosított anyagból készült bikinit válasszunk. Na de ki gyárt ilyesmit? Az 1800Recycling kiválasztotta a három legjobbat.

PET-palackból bikini: Aaron Chang

Aaron Chang a szörfösök közt jól ismert név, és mindig is elkötelezett védelmezője volt az általa imádott óceánoknak és strandoknak. Így nem meglepő, hogy a tervező a bolygónk iránt érzett szeretetét egy szexi, de mégis öko-tudatos fürdőruha-vonalra is kiterjesztette. A modellek üdítős műanyag palackokból újrahasznosított poliészter-fonalból készülnek, és általában természet ihlette motívumok díszítik őket.

Jégpálya helyett strandra: Anna Cohen

Egy kétrészes bikinihez viszonylag kevés anyag is elég, tehát itt még könnyebb megvalósítani azt, hogy környezetbarát legyen. Az újrafelhasználás mindig jobb, mintha újat vennénk, ezért érdemes egy pillantást vetni Anna Cohen háromszög-bikinijeire is. A tervező gyárakban keletkezett anyaghulladékot, illetve kimaradt végeket használ fel, valamint organikus gyapotot és bambuszt használ. Az egyik bikinit például olyan megmaradt anyagból gyártják, amiből korábban az olimpiai gyorskorcsolyázók kezeslábasai készültek.

A legnépszerűbbek sem maradnak ki

Az olyan szélesebb körben ismert márkák sem akarnak kimaradni az újrahasznosító trendből, mint a Billabong és a Hurley. A Billabong idén nyárra egy teljes öko-kollekcióval rukkolt elő, többek közt férfiaknak szánt fürdősortokkal is. Ezeket kifejezetten aktív mozgáshoz tervezték, a bevarrt részek miatt rugalmasak. A legjobb, hogy ezek is 100%-ig újrahasznosított poliészterből vannak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra