2018-ra Hollandiából síparadicsom lesz

Hollandia megirigyelte a Berlinbe tervezett mesterséges hegyet, ami a kétezer méteres monstrum mellett már csak kis dombocskának számít majd.

A mesterséges hegy nem XXI. századi vívmány - gondoljunk csak a budapesti állatkert Nagysziklájára, ami gyönyörű rejtett faszerkezetével a XX. század első éveinek egyik legizgalmasabb építészeti teljesítménye volt.

A holland magaslatra nem települnek kőszáli kecskék, hanem a hegymászók, a síelők és a mountain bike-osok kedvéért épül, de a turisztikai vonzerő is számít a befektetőknek.  Egy újságírónak, Thijs Zonneveldnek pattant ki a fejéből a gondolat - az egykori sportoló így nyilatkozott: "Az ötlet nem számít újnak, de most először vesz komolyan ennyi ember". Mérnökök, építő vállalatok, befektetők és szakértők tömege lépett párbeszédre Hollandia régi álmának beteljesítéséért - számolt be róla a Discovery.

Zonneveld szerint egy ilyen szociálisan terhelt időszakban jó hatással lenne az emberekre egy nagyívű projekt létrehozása. A kezdeményezés weboldala napi sok száz kattintást számlál naponta, Zonneveld pedig 8200 követőt számlál Twitteren. Lehet, hogy nemzeti hős lesz belőle?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek