Fahéj kutya egy valódi mázlista

A Szidónia kastély kutyafarmot létesített a saját területén, ebtelepről érkezett kutyák számára. Most te is örökbe fogadhatsz egy ilyen felkapaszkodott újgazdag ebet! Fahéjat, érkezésekor a konyha teljes személyzete várta: a szakáccsal is nagyon hamar összebarátkozott.

A röjtökmuzsalyi Szidónia Kastélyszálló és a Vigyél Haza alapítvány közös összefogással kutyafarmot létesített: a Sopron melletti kastélyban ideális körülmények között lehet néhány Illatos útról mentett kutya, akiket örökbe is fogadhat az arra alkalmas, elkötelezett állatbarát. Fahéj egy hét hónap körüli retriever keverék kan kutyus, akit a budapesti ebrendészeti telepről mentett a Vigyél Haza Alapítvány 2011 júniusában. A konyha teljes személyzete felsorakozott Fahéj érkezésére: a szakáccsal azonnal bizalmas viszonyt ápolt. Az eb első perctől a szálloda dolgozóinak kedvence lett. A Szidónia Kastélyszállóban a kutyáknak hatalmas, kb. 300 négyzetméteres kifutójuk van: külön kisház szállásnak és külön, fedett hűsölő-etető terület is rendelkezésre áll.

Az állatok számára a jó minőségű száraz tápról az alapítvány gondoskodik, de a konyháról, kiegészítésül a legjobb falatokat kapják. A szálloda egyébként is kutyabarát: szívesen látják vendégeiket házi kedvencekkel is. A szervezők folyamatosan két kutyát terveznek ott tartani és - bízva a vendégek örökbefogadási kedvében - ahogy gazdára találnak, helyettük újabbakat visznek. Az örökbefogadóval az erre kijelölt munkatárs elbeszélget: megismeri, hogy a kutyust hová és milyen körülmények közé kívánják vinni. Az örökbefogadó nyilatkozatban az új gazdi hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben az alapítvány a kutya tartásának körülményeit ellenőrizze. További ideiglenes befogadókat is keresnek, akik egy-két hónapra vállalnák egy sérült, az Illatos útra került kutya elhelyezését, annak gyógyulásáig.

Oszd meg másokkal is!
Mustra