Régi bringád cseréld be egy újra!

Németországban már hagyománya van, Magyarországon pedig most először PORT.hu Bringacsereprogram néven szervezik meg azt az akciót, amit a környezet, a mozgás szeretete és a segítségnyújtás vezérel.

A június 1-jétől 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig tartó program keretében egy olyan országos kampány indul útjára, ahol a régi, megunt biciklinket akár 20-60 százalékos kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélhetjük a kijelölt kerékpár szaküzletekben. A kedvezményt nem a visszavitt bicikli állapota határozza meg - persze a bicikli rendelkezzen alapvető minimális elvárásokkal, azaz legyen váza, kereke és kormánya - hanem a kiválasztott kerékpár típusa, amelynek mértékéről a szaküzletekben kaphat bővebb felvilágosítást a vásárló. Extra szolgáltatás továbbá, hogy az üzletben leadott régi darab elszállítását és környezettudatos megsemmisítését már a kerékpárszaküzletek vállalják.

A projekt egyik legfontosabb pillére, a segítségnyújtás. Sajnos nem mindenkinek adatik meg az önfeledt biciklizés élménye. Szomorú tény, hogy Magyarországon nagyon sok olyan gyermek él, akik eddig soha nem ültek biciklin.

A bringacsereprogram a Gyermekmisszió munkáját támogatja, hiszen minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekű kerül az alapítványhoz. A Gyermekmisszió legfőbb célja, hogy megkönnyítse a hátrányos helyzetű gyerekek életét és olyan programokat biztosítson számukra, amelyek lehetővé teszik, hogy ne maradjanak le élmények tekintetében jobb sorsú társaiktól. Táborokat és bringatúrákat szerveznek, de eddig nem állt rendelkezésükre megfelelő számú bicikli. Most bárki, aki részt vesz a Bringacsereprogramban nem csak magának és családtagjainak szerez nagy örömet, de hozzájárul ahhoz, hogy minél több kisgyerek megtapasztalhassa a bringázás örömét. Erre utal a program szlogenje is: ami a családoknak megtakarítás, a Gyermekmisszió gyermekeinek meglepetés.

A programban résztvevő üzletek és szervizek listáját, valamint az akció további részleteit, feltételeit ITT találod!

Oszd meg másokkal is!
Mustra