2010-ben Shakira a világ jószolgálati harcosa

Az MTV, az oktatás melletti elkötelezettsége és erőfeszítései elismeréséül, a Free Your Mind díjjal tüntette ki Shakirát november 7-én az EMA gálán.

Az MTV minden évben EMA gáláján adja át a Free Your Mind elnevezésű díjat a társadalmi jólétért kiemelten küzdő személynek vagy szervezetnek éves munkájuk elismeréseként. Az idei díjátadón a latin dívának ajánlották az elismerést.

shakira

Shakira a labdarúgó-világbajnokság 1Goal kampány nagyköveteként valamint a hivatalos dal előadójaként világsztárokkal, sportlegendákkal karöltve több millió nézőhöz és zenekedvelőhöz jutatta el a Waka Wakát és a dallal együtt az oktatás fontosságának az üzenetét.

A kolumbiai énekesnő nemcsak 2010-ben volt a szegénység és a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem élharcosa, már első lemeze sikere után létrehozta a mindenki számára elérhető oktatást hirdető alapítványát, s a megkezdett társadalmi feladatvállalást azóta is folytatja. Alapító tagként részt vesz az ALAS munkájában, hogy Latin-Amerikában minden kormány prioritásként kezelje a koragyermekkort és az oktatást, mint a szegénységből kivezető lehetőséget, 2003-ban pedig az UNICEF Jószolgálati nagyköveteként járta be a világot.

„Mindent, amit elértem a tanulásnak köszönhetem, enélkül soha nem tudtam volna megvalósítani az álmaimat. Az oktatás az egyik leghatékonyabb eszköz ahhoz, hogy a fiatalok felemelkedjenek a szegénységből”- mondta Shakira.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek