Szombaton indul a Critical Road Balaton

A Critical Mass után 25-én Balaton körüli bringatúrával is demonstrálhatunk a megfelelő minőségű bicikliútért. A Critical Road Balatonnak több helyszínről is neki lehet vágni, a vállalkozó szelleműek 2-3 napos körútra is benevezhetnek.

Szeptember 25-én reggel több Balaton körüli helyszínről indul a Critical Road Balaton, ami a Critical Mass szellemiségéhez híven emeli fel a szavát a bringások – és a jobb minőségű Balatoni Bringakörút – mellett. Szombaton reggel két útvonal közül választhatnak a kerékpárosok: a Balaton Keleti-medencéjét a Veszprémből, Balatonalmádiból és Tihanyból induló csoportok, míg a Nyugati-medencét a Keszthelyről, Balatonlelléről és Fonyódról startolók kerülhetik meg.

Pontban 12-kor minden résztvevő felemeli a bringáját, ezzel is kinyilatkoztatva, hogy szeretné, ha a Balaton körüli kerékpárút folyamatoson romló állapotán változtatnának. „Sajnos nem csak az útburkolat van néhány helyen katasztrofális állapotban, hanem a tájékozódást segítendő útvonal-kitáblázás is hagy némi kívánnivalót maga után” – mondják a szervezők.

Aki esetleg kicsit kiadósabb túrára vágyik, az besorolhat a 24-én, illetve 25-én induló 2 és 3 napos tó körüli bringázásra is. Részletek a www.balatonbringa.hu oldalon. A túrán való részvétel ingyenes.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek