Vendégeket vársz? Erre a 4 dologra figyelj, ha jó házigazda akarsz lenni

Nem számít, kik és milyen gyakran jönnek hozzánk vendégségbe, nagyon ritka, hogy a látogatás során valóban otthon érezze magát valaki a lakásunkban. Összeszedtük, hogy mivel érdemes készülni, ha a vendégek pár napot nálunk töltenek.

Egy pár napos látogatás megfelelő lebonyolítása is gondos előkészületeket igényel. Függetlenül attól, hogy egy külön szobát rendezünk be, vagy egy szépen beágyazott kihúzható kanapéval készülünk, sokat dob a vendégség hangulatán, ha érkező ismerőseink úgy érzik, szívesen látjuk őket.

A látogatás alatt tartsuk szem előtt vendégeink igényeit és szükségleteit, ezzel elősegíthetjük, hogy kényelmesen, otthonosan érezzék magukat. Az Apartment Therapy listája alapján, ezekre érdemes a legjobban figyelni.

1. Piperefelszerelés

Vannak, akik mindenhova viszik magukkal a saját piperéjüket, míg mások csak a legszükségesebb dolgokat csomagolják el. Mindkét lehetőségre felkészülve, készítsünk ki tusfürdőt, sampont, esetleg fogkefét is, amit vendégeink nyugodtan használhatnak.

2. Egyéb fürdőszobai szükségletek

Győződjünk meg róla, hogy a mellékhelyiségben kellő mennyiségű vécépapír van. És hidd el, soha senki nem akar vendégségben vécépumpát kérni, ezért jó, ha minden eshetőségre felkészülve azt is odakészítjük. A fürdőszobai szekrény jó hely lehet a női higiéniás termékek elhelyezésére, így nem kerülünk kínos helyzetbe, ha látogatóinknak szükségük lenne ilyesmire. Ne felejtsük el a törölközőket sem, legyen külön a kéztörléshez, külön a zuhanyzáshoz. Ezektől garantáltan otthonosabban érzik majd magukat ismerőseink.

A jó házigazdánál otthon érzik magukat a vendégek
A jó házigazdánál otthon érzik magukat a vendégekShutterstock

3. Wifi-jelszó

Napjainkban szinte elengedhetetlen az internet használata, így valószínűleg látogatóink is szeretnék majd használni a világhálót. Egy éjjeliszekrényen hagyott cetlitől, amire felírtuk a Wifi-jelszót, érezni fogják a vendégek, hogy odafigyelünk rájuk.

4. Étel és ital

Hacsak nem családtagjainkat látjuk vendégül, a legtöbben sokszor inkább éheznek, mint hogy enni vagy inni kérjenek a házigazdáktól. Snackek előkészítésével kényelmesebbé varázsolhatjuk a nálunk töltött időt vendégeink számára. Sokszor hiába készítünk komolyabb fogásokat, vannak, akik a hűtőből sem szívesen veszik elő, amit nekik szántunk. Tuti megoldás lehet, ha egy adag ásványvizet, és nem romlandó rágcsálnivalókat készítünk elő látogatóink számára, így nem kell sem a hűtőszekrényben, sem a kamrában keresgélniük, ha megéheznének.

A fenti tippek segítenek, hogy jobb házigazdává válj, de vajon min múlik, hogy fordított esetben mennyire vagy jó vendég?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek