Sokba került Pink a Sziget szervezőinek, de 32 millió követőt meg kell fizetni, nem?

A Sziget első napján, azaz ma este lép fel Pink, a többszörös Grammy díjas, világhírű popénekesnő, akinek olyan magas volt a gázsija, amilyet utoljára csak Prince-nek fizettek ki a fesztiválszervezők. A koncert előtt portréjából szemezgettünk néhány érdekességet.

17 éve a csúcson

2000 óta a legsikeresebb énekesnők között tartják számon, az elmúlt 17 évben összesen hét stúdióalbumot adott ki, és olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Just Like A Pill, vagy a Get The Party Started.

A könnyed számai mellett egyes dalaival - mint a Family Portrait, és a Fuckin' Perfect - pedig fiatalok millióit érzékenyítette fontos témákban, mint a családon belüli erőszak, vagy önmagunk elfogadásának fontossága. 

Ő a legdrágább fellépő idén 

Hiába, meg kell fizetni a népszerűséget, amiben Pink finoman szólva sem szűkölködik, a legnépszerűbb dalát a Youtube-on már több mint 600 millióan hallgatták meg 4 év alatt, a Facebookon pedig több mint 32 millióan követik. A szervezők szerint ilyen nagyságrendű gázsit utoljára 2011-ben Prince-nek fizettek, de a hírek szerint a horribilis pénzért nagy showt várhatunk tőle, valami olyasmit, mint amilyet a Milwaukee-ban tartott fellépésén is produkált. A 38 éves énekesnő két gyermekével érkezett Budapestre, erről az Instagram és a Facebook oldalán is írt bejegyzést:

Sound check ✔️ #budapest

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés,

Kezdeti próbálkozások:

Alecia Beth Moore Doylestownban nőtt fel, egy ápolónő és egy katona lányaként. Már gyerekkorában érdekelte a zene, sőt állítólag feltett szándéka volt, hogy felnőttkorában híres énekesnő lesz. Középiskolás évei alatt csatlakozott első együtteséhez, a Middlegroundhoz, és ekkoriban kezdett el dalszövegeket is írni. A bandával nem lettek ismertek, és a következő, Choice nevű együttesével is – amit a LaFace szerződtetett le – csak mérsékelt sikereket produkáltak. A banda feloszlása után Pink maradt a LaFace-nél és belevágott a szólókarrierjébe.

Első, sikeres albumok

2000 áprilisában jelent meg első albuma Can't Take Me Home címmel, melynek producerei Babyface és Steve Rhythm voltak. Az album az USA-ban kétszeres platinalemez lett és világszerte 5 millió példányt adtak el belőle. De ennél is nagyobb sikert hozott számára 2001-ben a Christina Aguilera, Mya és Lil' Kim társaságában előadott Lady Marmalade című dal, amiért megkapta élete első Grammy-díját is. Alig egy évvel később, 2001-ben jelent meg második, már pop/rock stílusú sikeralbuma, a Missundaztood, mely a mai napig az eddig legtöbb példányszámban elkelt lemeze. 

Első nagy slágere

A Get The Party Started volt, mely a Hot 100-ben 4. helyig jutott, és amiért 2002-ben elnyerte az MTV Video Music Awardson a Legjobb női videó és a Legjobb táncos videó díjat. Nem sokkal később jött a mai napig hallható Just Like A Pill című száma, mellyel angol UK Singles Chart slágerlistáját is vezette. 2003-ban énekelte Charlie angyalai: Teljes gázzal című film egyik betétdalát a Feel Good Time-ot, sőt, szerepelt is a filmben, de ettől függetlenül ez lett Pink első olyan száma, amely nem került be a Top 40-be a Billboard Hot 100-as listán.

Énekelt a családon belüli erőszakról

Egy másik örökzöld tőle a Family Portrait, ez egyben őszinte vallomása is a traumatizált gyerekkoráról. A videóban arról énekel, hogy a családon belüli erőszak – legyen az verbális vagy fizikai – milyen negatív hatással van egy gyerek személyiségfejlődésére. A dalban egy gyerek szemszögéből láttatja a jelenséget, mesél a gyermeki bűntudatról, az önhibáztatásról, és azokról az érzésekről, melyeket a szülei veszekedései váltottak ki belőle.

Mindenki tökéletes

Pink nemcsak a családon belüli erőszakra hívta fel a figyelmet, hanem Fuckin' Perfect című számában arról is énekel, mennyire fontos, hogy az alakuló önképet milyen behatások érik gyerek- és tinikorban, vagyis hogy mennyi pozitív és negatív reakciót kapunk önmagunkkal és külsőnkkel kapcsolatban a szűk környezetünktől. Ahogy a Family Portrait című számát is személyes tapasztalatok indukálták, úgy nagy valószínűséggel a Fuckin' Perfect szövegéhez is elég volt a fiatalkori emlékeiből meríteni.

Érkezik az új album

2012-ben kiadott utolsó albuma, és pár év kihagyás után végre új korongot dob a piacra, sőt, egy Instagram bejegyzése szerint augusztus 10-én már mindenki hallhatja a What About Us kislemezt. Ez a mini előzetes már az új albumának az ízelítője:

Oszd meg másokkal is!
Mustra