Mutatjuk a trolit, ami nincs is ott, de jól néz ki

Európában egyre kevesebb városban állnak trolibuszok a közösségi közlekedés szolgálatában, de Litvánia fővárosa, Vilnius pont egy ilyen város – írja a Fubiz.net. A troli tehát már önmagában érdekes lehet egy turistának, hát még egy olyan troli, amilyet Liudas Parulskis művész dekorált a Studio Vietával közreműködve! A Vilnius Street Art fesztivál negyedik éves rendezvényére ugyanis Parulskis és csapata több trolibuszt is optikai illúziókká változtatott, azaz úgy festette meg őket, hogy ha épp a megfelelő helyen áll meg/halad át jármű, szinte eltűnik környezetében, valahogy így: 

no. 17 troleibusas savo isnykimo taske! @studio_vieta #vilniusstreetart #vilniusstreets #vilniusstreetartfestival #vieta

Vilnius Street Art Festival (@vilniusstreetartfestival) által közzétett videó,

A projekt címe "Vanishing Point", azaz "Enyészpont": a troli belevész környezetébe, eltűnik hirtelen a néző szeme elől, miközben a festmény nemcsak elvesz, hanem hozzá is tesz a valósághoz: például a fenti járművön egy farkas sétál át az úton – ami jó eséllyel a valóságban soha nem történhet meg, csak a trolibusz oldalán. És miért pont farkas? Mert az Vilnius mitikus állata a város több mint ezer évvel ezelőtti alapítása óta.

Ha Vilniusban jár, még egy ideig elkaphatja a különleges pillanatot a Tumo Vaizganto utca és Gediminas Prospect kereszteződésben. Még több fotó a festés folyamatával együtt itt található!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek