Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei Tim Burtonnel jó csapat lesznek

Ransom Riggs mintha egyenesen Tim Burtonnek írta volna 2011-es sikerkönyvét, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit, így szinte borítékolható volt (bár többen David Lynchnek adták volna a sztorit), hogy az amerikai rendező előbb-utóbb filmvászonra viszi majd a sztorit. A regény a 16 éves Jacob furcsa történetét és kalandjait meséli el, melyek egy Wales partjaihoz közel lévő szigeten játszódnak. Az amerikai mozikban szeptember 30-án bemutatásra kerülő filmnek itt az első trailere, és ez alapján a film elképesztően pazarnak ígérkezik:

Burton az EW.com-nak adott interjújában egyfajta “ijesztő Mary Poppins” sztoriként harangozta be legújabb alkotását, melyben ezúttal kivételesen sem exneje, Helena Bonham Carter, sem kedvenc színésze, Johnny Depp sem kapott helyet. Helyettük feltűnik viszont az Éjsötét árnyékból ismert Eva Green, a Leleményes Hugo sztárja, Asa Butterfield, Judi Dench, Samuel L. Jackson, Chris O'Dowd, Alison Janney és Terence Stamp is.

Már a moziplakát is bizalomgerjesztő.
Már a moziplakát is bizalomgerjesztő.facebook.com/PeregrinesMovie

“Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.” – olvasható a bookline.hu oldalán a 80-as években született író első könyvéről, ami a kritikusok szerint olyan, mintha az X-men és a Harry Potter negyvenes évekbeli változata lenne. Ha még nem olvasta a régi fényképekkel felturbózott könyvet, akkor ide kattintva berendelheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek