Másfél millió forintot kalapolt össze Paizs Miklós

„Egyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat" – kezdte Facebook-posztját a Sickratman művésznéven is ismert Paizs Miklós. Kiderült, mint fellépő művész, a február a legkiszámíthatatlanabb számára: ebben a hónapban például 32 ezer forintból kell megélnie. Mivel ez az összeg 165 forintra apadt, arra kérte követőit, aki megteheti, utaljon neki valamennyit.

Felmerülhet a kérdés, miért nem néz új állás után. Mint írja, munkát egy darabig keresett, de nem talált – ha pedig igen, akkor abban se volt köszönet. Már nem keres, mert nem tudja, merre mozdulhat. Az üzenet egész sokakhoz eljutott: egy nap alatt több mint 1,5 millió forintnyi utalás érkezett a számlájára.

2. HELYZETJELENTÉSA világ sokkal tovább bonyolódott a szememben az elmúlt pár órában.Kaptam koncertlehetőségeket, aztá...

Posted by Sickratman hivatalos on Thursday, 25 February 2016

  

A történet egyébként (várható módon) nem aratott osztatlan sikert: a felhívást idéző Tumblr-posztra változatos reakciók érkeztek. Volt, aki azt nehezményezte, hogy Paizs nem tudja, hogyan kell működni, így nem is utal neki, többen viszont annyira hálásak voltak a Bëlga dalszövegeiért, hogy kinyitották a pénztárcájukat. Az esetről amúgy Kanye West jutott eszünkbe: ő azért várta az utalásokat, mert szerinte ha az ötleteire költené a pénzét, nem maradna a családjára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek