Ilyen az, amikor az asszony a macskákért rajong

236,8 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el a Sotheby's aukcióján a világ legnagyobb macskás festményének titulált kép - írja a New York Post. Carl Kahner osztrák festő munkája a Feleségem szerelmei címet viseli, és egy igen utópisztikus állapotot mutat be, ahol a macskák a rózsaszín szaténon és keleti szőnyegeken élvezik az életet. Továbbá a képre nemhogy Kahner úr nem fért rá, de egyetlen férfi sem található rajta. 

A kép olyan súlyos (a mérete 182X259 cm), hogy amikor fel akarták akasztani a kiállításhoz, kiszakadtak a tartók a falból, így egy speciális falat kellett készíteni a becses 103 kg-os darabnak. 

CS5jTcOW4AAAVxl
Twitter / Sotheby's

Kate Birdsall Johnson a képen látható 350 macskája egyébiránt egy 12,14 négyzetkilométeres területen élt, Kaliforniában. Minden macskának volt neve, és egy csapatnyi szolga gondoskodott a jóllétükről- számolt be Melanie Brister a Sotheby's szóvivője. 

A kép középpontjában Sultan ül, egy 3000 dolláros (860000 Ft) macska ül, akit Johnson párizsi utazása során vásárolt. 

Kahler sosem festett macskát a kép elkészülte előtt, ezért 3 éven át rajzolta őket, hogy megfigyelje a viselkedésüket, a személyiségüket és mozdulataikat. A festőnő a kép elkészülte után 2 évvel, 1893-ban hunyt el, de 500000 dollárt (143 millió forint) hagyott hátra a macskák gondozására.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek