A tökéletes mashup titka: egy kis Ramones egy kis Marvin Gaye-jel

Egy újabb ingyenesen letölthető mashup lemezzel jött ki a Go Home Productions (GHP) brit származású producere és DJ-je, Mark Vidler, aki 2002 óta már több, mint 200 ilyen mixet készített. Tudják, a mashup az, amikor két vagy több zeneszámot olvasztanak össze a hangsávok mixelésével. A mash-up.hu leírása szerint ez jellemzően úgy történik, hogy az egyik zeneszám hangszeres alapjára ráillesztik a másik zeneszám acapelláját, és persze ez egyszerűnek hangzik, valójában ennyire azért nem az. Vidler mixei közül viszont már többet is nagy sikerrel játszottak a nemzetközi és a független rádióállomások is világszerte, és a tippünk az, hogy ezt is fogják, mert elég jó alapanyagokból dolgozott.

Fotó: gohomeproductions.co.uk

A világ egyik legtermékenyebb mashup zsenije ugyanis legújabb, „Sleazy Egyptian” című albumám ezúttal olyan jól ismert, már-már hatásvadász klasszikusokat hozott össze, mint például a Basement Jaxx és a The Beatles, vagy a Mousse T a Daft Punk és a Chic, de vitathatatlanul a Ramones 'Blitzkrieg Bop' című örökzöldjének és a Motown - valamint a soul - hercegeként is emlegetett Marvin Gaye 'Ain't That Peculiar' című slágerének egymásnak eresztése az album egyik legcsodálatosabb munkája. Nézze meg a videóra kattintva a 'Peculiar Bop' című egyveleghez készült videoklipet, ha pedig kedvet kapott a furcsa remixek hallgatásához, akkor ezt ide kattintva teheti meg.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.