Quentin Tarantino még mindig a 80-as években él

Bár a jövő elvileg a Netflix és egyéb online tévénéző oldalak irányába mutat, a filmrendező ragaszkodik a régi formátumoz: a videókazettákat kultiválja - írja az Independent. Bár filmjei - beleértve a Pulp Fictiont, a Kutyaszorítóbant vagy a Djangót - a legtöbbet nézettek közé tartoznak az online szolgáltatóknál, a rendező nem hódol be az új trendeknek. Talán nem véletlenül, hiszen pályája kezdetén egy videókölcsönzőben dolgozott (innen hozva a trashfilmek iránti szeretetét), a régi szokásokat pedig nehéz lerázni magunkról. 

Vittorio Zunino Celotto / Europress / Getty / French Select

Minderről önéletrajzi könyvében ír, amely I Lost It At The Video Store címmel jelenik meg nemsokára az Indiewire kiadásában. Tarantino azt írja: "Nem izgat a streaming. Szeretem, ha valami kézzelfogható van a kezemben, képtelen vagyok a laptopomon nézni filmet. Nem használom a Netlflixet. Van 8000 kazettám és DVD-m, amit akkor vettem, amikor a Video Archives felszámolta az üzletét, én pedig felvásároltam a készletet." 

A rendező gyakran kel ki a digitális technológia ellen, 2014-ben a Pulp Fiction cannes-i vetítése előtt azt mondta, hogy a mozi pont a digitális technika miatt halott. "Az, hogy a legtöbb filmet már nem forgatják le 35 mm-es filmre, azt bizonyítja, hogy elvesztettük a csatát." 

Oszd meg másokkal is!
Mustra