Okostelefonos bolyongás a Palotanegyedben

Városi kalandtúra? Elrejtett helyek megkeresése? Ismerjük meg Budapestet? Jól hangzik, főleg ha a végén kávé is jár a megfáradt túrázónak. Hogy miről is beszélek?

Arról, hogy a 100 szóban Budapest meghirdetett egy játékot, amihez egy applikáció kell csak, meg értelemszerűen egy okostelefon. A Sighter nevű alkalmazás abban segít, hogy felfedezzük a várost, és megismerjük rejtett zugait. A feladat rém egyszerű:  be kell kapcsolni a GPS-t, és elindulni, a program pedig mutatja a teendőket. A motiváció egy jó kávé a Lumenben, meg a játék maga, bár ez utóbbi az, amin még lenne mit fejleszteni. 

Alapvetően ugyanis jó ötlet, hogy vegyem észre a graffitit a Szentkirályi utca egyik házán, tudjam meg, hogy hol érdemes felnézni a házak homlokzatára, és milyen kincseket rejt a Palotanegyed. De hozzá tartozó magyarázatok és leírások nélkül az egész semmit sem ér, mert semmit nem tudok meg, azon túl, hogy mint egy mérgezett egér rohangálok A pontból B pontba és szófogadóan felnézek, észreveszek, majd hülye maradok. Ami persze szintén lehet szórakoztató, az Üllői úton dolgozó munkások például nagyon jól szórakoztak rajtam, amikor valami táblát kerestem, amit sosem találtam meg, ráadásul - mivel nagyon közel voltam hozzá -, ezért a program elfogadta a házat, amit lefotóztam. 

12 tárgyat és részletet kellett megtalálni, köztük olyan teljesen érdektelen dolgokat is, mint egy csatornafedél, és bizonyos esetekben kaptam egy extra szót, amiből aztán egy közösségi és egy egyedi történetet is keríthető. Tavaly több mint 700 történet készült el, ami azt mutatja, hogy sokan bekapcsolódnak a játékba. A játék vége a Lumen kávéházban van, ahol egy kézzel rajzolt lapra lehet leírni a kitalált történetet, vagy hozzáírni a közösségi folyamhoz. 

Az ötlet jó, a Sighter. mint alkalmazás jól kezelhető, kár, hogy ebben a formában ennek semmi értelme.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek