Rendesen rettegtünk, de legalább nem pisiltünk be

Amikor végeztünk a Zip Cityben a konténerkúszással, szóba került, hogy több hasonló programot kellene bemutatnunk a Díványon és mivel a Horror Háza (Nightmare in Budapest) új helyszínre költözött, úgy döntöttünk elmegyünk egy kicsit rettegni is az aktív pihenés után. Beszámoló a hajtás után!

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém a londoni Dungeonbe ellátogatni, ami elég rémisztőnek tűnt, aztán az első sokk után - amit egy véresre maszkírozott női alak okozott - már egyáltalán nem volt fenyegetőnek ható, ugyanis fel voltam készülve az esetleges támadásokra is. A bulit könnyítette, hogy idegenvezetővel bandukoltam a barlangban szobáról szobára, meg még vagy 10 emberrel, akik szintén reszketni kívántak a Dungeon falai között. Szóval bár ijesztgetésnek egyáltalán nem nagy szám, az viszont nagyon tetszett, hogy a felvezető a különböző kamrákban különböző valós, történelmi sztorikkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Úgyhogy inkább volt ez tárlatvezetés a régi Angliát bemutatva, mintsem vérfagyasztó túra, de azért nyilván így is nagyon élvezetes volt (és néha nem mellékesen gyomorforgató is, például hasfelmetsző Jack egyik áldozatának bemutatásakor). Nos, a hazai nem ilyen.

Már az előtérbe belépve éreztem, hogy ez talán mégsem volt annyira jó ötlet, és a korábbi, nagyon vagány énem egy kicsit visszakozni kezdett. Ezt csak tetézte, hogy az elirányító közölte, jobb lenne ha elmennénk a mosdóba, mielőtt belépünk a helyre, mert már történt baleset abból, hogy valaki nem ürített a belépés előtt. Azóta sem tudom, hogy ez szuper marketingdumának szánta, vagy csak az őszinte segítő szándék szólt ki belőle, de mind a két verziót el tudom hinni. Már az első feladat hátborzongató volt, pedig itt még csak meg kellett keresni a bejárat kulcsát. Persze ezt nehezítette, hogy fogalmunk nem volt róla, hogy mibe fogunk ütközni a kulcs megtalálása közben. Nyilván nem akarom lelőni a poént, legyen elég annyi, hogy már itt elkezdődik minden. 

A kulccsal jutottunk a következő szobába, ahol egy vámpír vérfagyasztó nyugalommal instrukciókat adott az útra. A tér elképesztően büdös volt egy ilyen helyen teljesen érthető, fojtogató „hullaszagtól”, félhomály erre még rátett egy lapáttal, amitől még az egyáltalán nem félős kollégát is elgondolkodtatta a látvány. Itt a vagány énem már sehol se volt, illetve azt javasolta, hogy inkább forduljak vissza, de elég hülyén vette volna ki magát, ha ezt tényleg megteszem, szóval próbáltam higgadt maradni és felkészülni a további borzalmakra. És különben is, én akartam reszketni, hát nem megkaptam? Hát de.  

Leginkább teljes vaksötétben kell végigpánikolni az úton, miközben különböző alakok riogatják az embert, és ha ez nem lenne elég, feladatokat is adnak az oda betolakodóknak. Semmiképpen sem szeretném előre felfedni, hogy kik ezek az alakok - a fotókon azért láthat párat -, az igazság az, hogy mi borzasztóan élveztük és bármikor simán végigcsinálnánk újra. Szerencsére erre a jövőben lesz lehetőségünk, ugyanis bővítik a terepet, ezáltal a rettegés is fokozódik majd. Alig várjuk, komolyan!

„A célunk, hogy egy igazán rémisztő, adrenalindús, látványos és izgalmas túrában legyen része annak aki ide eljön, amely maradandó élményt nyújt. Egyedileg készített díszletek között, speciális hang- és fény effektek mellett a minőségi, valósághű kellékek és az életre keltett, vérszomjas őrült gyilkosok segítségével élheti át az eddig még soha nem érzett félelmet, 600 négyzetméteren aki be meri vállalni az élményt” - mondta el a Díványnak Békefi Judit, a Nightmare in Budapest munkatársa.

Sőt, azt is megtudtuk, hogy van élve temetés - amit feltétlenül ki kell próbálnunk -, majd elmeséljük, milyen volt. Feltéve persze, hogy túléljük, ugye. További lehetőségek is vannak ám: kérhet szabadulós játékot (képzelheti mennyire szórakoztató lehet a pokolból kiszabadulni), vagy Alice Csodaországban történetet, amit inkább horrorországnak hívnánk. Úgyhogy azt javasoljuk, mindenképpen fedezze fel saját korlátait, nem is fogja elhinni milyen sokkoló szembesülni velük. Ja, és eszébe ne jusson, még nagyon vagány kiskölykök esetén se, hogy ez majd jó buli lesz velük: az alsó korhatár 14 év, nem véletlenül. 

Nightmare in Budapest

Cím: 1033. Budapest, Bogdáni út 1.

Jegyárak:

Horror házba:

  •  3400.- Ft/fő
Csoportos kedvezmények: 
2 fő esetén:                              3100.- / fő
3-4 fő esetén:                          2800.- / fő
5-10 fő esetén:                        2500.- / fő
11 főtől:                                     2100.- / fő
Diákkedvezmény:                    -20% (keddtől-csütörtökig, érvényes nappali diákigazolvánnyal vehető igénybe)

Szabaduló játékok: UAZ-elrablós: 2000 Ft/fő

Élvetemetés: 4000 Ft/fő

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek