Látott már jógázó pink játékkatonákat?

Ha valakinek egy párpontos listát kéne írnia arról, hogy mi a háborús életforma ellentéte, szinte biztos, hogy helyet kapna rajta a jóga: az izmok és az elme ellazítása olyan "luxus", amit egy katona soha nem adhatna meg magának. Talán ezért is olyan érdekes a G.I. Joes helyett viccesen Yoga Joes című ötlete is, ahol Dan Abramson műanyag játékkatonák formájában ezt a két életformát ötvözte.

Az egész a Kickstarteren kezdődött: Abramson eredetileg 40 ezer dollárt (mai árfolyamon számolva 11 millió forintot) szeretett volna összekalapolni. Ehhez képest végül több mint kétszer ennyi, 100 ezer dollár (275 millió forint) jött össze, így még abban az évben legördültek a gyártósorról a zöld, illetve pink színben kapható babák. Az áruk nem is vészes: 25 dollárért, azaz közel 7 ezer forintért kapható egy pakk.

„Azért alkottam meg a Joga Joe-kat, mert úgy gondoltam, vicces módjai annak, hogy még több ember elkezdjen jógázni – különösen a férfiak. Ezentúl szerettem volna, ha az erőszak kicsit békésebb képet ölt" – mondta Abramson.

Facebook / Brogamats

További fotókat a fenti képre vagy az alábbi linkre kattintva talál – utóbbi az Art-Sheep oldalára visz, ahol egyébként a hírbe is botlottunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra