Szeret olvasni? Akkor Kolozsváron ingyen közlekedik!

Elég menő módon ösztönzik olvasásra a kolozsvári lakosságot, ugyanis nem büntetik meg azokat a bliccelőket, akik könyvet olvasnak. Az akció úgy indult, hogy Emil Boc polgármester megosztotta Facebook oldalán a felhívást, amit olyan lelkesen fogadtak a követői, hogy meg is valósult. Igaz, csak három napig tartott, mint a csodák általában, de a dolognak folytatása is lesz. 

A Boredpanda cikke szerint egész mozgalom épült az olvasás népszerűsítésére Romániában, ilyen például a Bookface, aminek az a lényege, hogy azok a Facebook-felhasználók, akik olyan képet töltenek fel magukról Facebook-profilképnek, amin könyvvel szerepelnek, kedvezményeket kapnak nemcsak könyvesboltokban, de a fodrásznál és a fogorvosnál is, a Könyvek Világnapján, április 23-án pedig ingyen mehetnek be a helyi Botanikus Kertbe. "Könnyebb azzal népszerűsíteni az olvasást, ha jutalmazzuk az olvasókat, mint ha kritizáljuk a nem olvasókat" - derül ki a mozgalom mottójából. 

Ön is olvasna, ha jutalom járna érte?

  • Most is mindig olvasok a metrón, de jó lenne, ha ingyen jegy járna érte 387
  • Ezentúl vinnék magammal könyvet a metróba is 129
  • Majd pont cipelek magammal egy könyvet, csak hogy ingyen utazzak 28
Fotó: Shutterstock
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.