Időutazás nyári estékre: 5 mozi a szabad ég alatt

Nyári estéket vétek zárt helyen tölteni, de jó filmeket kihagyni is nehéz. Hogy Önnek ne kelljen lemondani egyikről sem, mutatunk néhány olyan szabadtéri mozit, ahol a kettő összehozható, sőt az együttes élmény fokozható. Giccsbehajló panoráma, igazi retróérzés és Duna-parti filmezés a folytatásban!

Autóból szeretem: Ring Autósmozi

Tegye fel a kezét, aki ne gondolt volna arra, milyen szuper romantikus lehet a csillagos ég alatt összebújva autóból filmet nézni! Hogy a valóságban is annyira meghitt-e a dolog, mint a szirupos amcsi filmekben, döntse el mindenki maga és tegyen egy próbát a hazai kevesek egyikében. Mondjuk a Ring Autósmoziban, ahol az ország legnagyobb vetítővászna vár minket, ráadásul a hathektárnyi területen tutira hallótávolságon kívül csámcsog a szomszéd, cuppog a turbékoló pár és zörög a chipses zacskó. Szerelmeseknek, kényelmeseknek és antiszocoknak kötelező.

Közvetlenül a Hungaroring szomszédságában. Az M3-ason 10 perc alatt odaérhetünk. Jegyár: 1000 Ft

Időkapszula Csopakon: Forrás Kertmozi

Facebook / Csopak Forrás Kertmozi

Valószínűleg Csopakon található hazánk legaranyosabb jegyszedő nénije, aki egyben a legretróbb kertmozi tulajdonosa is. Plusz ő süti a popcornt, ő adja a jegyeket, és ha kell még szúnyogriasztóval is szolgál. Utóbbit tényleg ajánlatos vinni, mert velünk együtt izmos moszkitórajok is várják a filmet. Ettől eltekintve mesés környezetben, a szocializmusból jól ismert piros műanyag székeken – amiket azért nem a kényelmükért szeretünk – és fesztelen hangulatban nézhetjük a legfrissebb filmeket. Extraként autóból is nézhetjük a filmet, a hangot pedig a rádióból hallgathatjuk.

Hol találjuk? 8229 Csopak, Forrás utca 5.

Jegyár: 1000 Ft

 Partmozi a város mellett: Fellini Kultúrbisztró

Ha egy fülledt nap után vízközeli helyen szeretnénk filmet nézni, irány a Római-parton található Fellini Kultúrbisztró, ahol minden szerdán dán, spanyol és olasz produkciókat láthatunk. A kényelem adott; arra dőlünk, amerre jól esik: elnyújtózhatunk a kihelyezett nyugágyakon vagy a magunkkal vitt pokrócainkon. A pultnál sokféle enni- és innivalóból válogathatunk, érdemes kipróbálni a házi limonádéjukat, a belga söreik bármelyikét, éhségcsillapítás gyanánt pedig a tízpontos extra paninijüket. Házi kedvenceinket sem kell otthon hagyni, ugyanis a Fellini híresen kutyabarát, ahol mindig friss vízzel és elég kutyatállal várják a négylábú vendégeket

Hol találjuk? Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5

Jegyár: Nincs

Filmvászon a felhőkben: Rooftop Cinema

Facebook / Budapest Rooftop Cinema

Szabadtéri filmnézéshez nem kell feltétlenül kiszakadni a belvárosi nyüzsgésből, elég csak ellátogatni a Corvin Áruház tetejére, ahol minden csütörtökön a Rooftop Cinema mozi estjein lazulhatunk el. Bár az elhelyezkedése nem túl impozáns, a negyedik emeleti tetőterasz különleges atmoszférája jól kompenzál, a megkapó panoráma pedig feledteti, hogy a város egyik legcsúfabb tere felett mozizunk. A szervezők főleg a kultfilmekre fókuszálnak és csak a vetítés előtti napokban teszik közzé, mi lesz az aktuális néznivaló. Eddig olyan nagy kedvenceket láthattunk, mint a Mechanikus narancs, a Harcosok klubja, a Kapj el, ha tudsz vagy a Truman show.

Hol találjuk? 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2

Jegyár: Nincs, sőt, ha időben érkezünk, még ajándék popcornt is kapunk

Habfürdő nélkül: Pagony

Ha még nem nézett pancsolóból filmet, ideje kipróbálni Buda egyik legszerethetőbb éttermében, a Pagonyban. A valamikori gyermekstrand területén megnyílt vendéglátóhely medencéiben – immár víz nélkül – fogyaszthatjuk el reggelinket, ebédünket, vacsoránkat vagy jól megérdemelt nyári fröccsünket. Innen vagy a vetítővászon előtti füves területről nézhetjük a leginkább kult- és rétegfilmeket, amelyek kiválasztásába nekünk is van beleszólásunk: júliusban szavazással dönthettünk arról, hogy a következő hónapban milyen filmeket szeretnénk látni a Pagony udvarán.

Hol találjuk? 1114 Budapest, Kemenes u. 10

Jegyár: nincs 

Oszd meg másokkal is!
Mustra