Feminista kifestőkönyv születik

Mivel mind a felnőtteknek szóló kifestőkönyvek, mind a feminizmus előtérbe kerültek mostanában, csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg a piacon a kettő ötvözése. A projekt pénzgyűjtő oldalán már most több mint négyszer annyit kalapolt össze az ötletgazda, mint tervezte és még van pár nap a határidő végéig. A könyvben humoristák, anyák, lányok, szexmunkások és írók rajzait, illetve tőlük származó inspiráló üzeneteket találhatunk.

Az ötletgazda a Seattle-ben élő Ijeoma Oluo volt, aki a Kickstarteren elmondta, hogy a kifestő interszekcionális: eltérő életkorú, testalkatú és származású feministát mutat be. A tervezett cél 4000 dollár (1,1 millió forint) volt, ezt annyira sikerült túllépni, hogy jelen pillanatban 17 ezer dollár (4,7 millió forint) felett jár a projekt. A leírás szerint a végösszeg negyedéből a kötetben szereplő nőket díjazzák, 30% megy a nyomtatásra és szállításra, 30 a művészeti jogdíjakra és 15 pedig az egyéb költségekre.

"A lányom úgy nő majd fel, hogy tudja, bárhol szoptathat nyilvánosan, ha úgy tartja kedve"
"A lányom úgy nő majd fel, hogy tudja, bárhol szoptathat nyilvánosan, ha úgy tartja kedve"Kickstarter / Ijeoma Oluo

Oluo a Mashable-nek elmondta, hogy a több pénz azt jelenti, hogy több nőt tud majd megszóltatatni és feltüntetni a könyvében, sőt: akár gyerekverziót is készíthet és küldhet el mondjuk védett házakhoz. „A projekt igazából csak a feminista társaim iránt érzett szeretetem kinyilvánításaként indult. Nagyon meglepett, hogy milyen hamar elértük a célt, nekem még mindig úgy tűnik, mintha csak a barátaimmal közösen csinálnánk valamit, pedig már több százan adtak pénzt" – tette hozzá.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra