Ugye ön is így mozgólépcsőzik?

Valami lehet a levegőben, ugyanis a budapesti valóság egyre több embert ihlet meg: nemrég írtunk Mondik Noémiről, aki Paintben rajzolja meg a mindennapjait, a 444-en pedig belefutottunk egy, a fővárosról szóló gifképregénybe.

Bogó Krisztina tervezőgrafikus és médiadesigner projektje a Emberek a hetesen címet kapta, és a honlapján bárki megtekintheti a tömegközeledéssel kapcsolatos, mindannyiunk által átélt pillanatokat – legyen szó arról, ahogy szó szerint épphogy felesünk a buszra az ajtók záródása előtt vagy arról, ahogy az időt múlatjuk a mozgólépcsőn utazva. A sorozat egyébként a MOME-s hallgató mestermunkája is egyben.

Kattintson a képre a többiért!
Kattintson a képre a többiért!Bogó Krisztina

„Az adaptált történetek valósak, saját élményeim mellett kérdőíves gyűjtést végeztem ismerőseim között. A projekt dokumentarista jellegéhez olyan műfajt választottam, amellyel több rövid törénetet lehet elmesélni és egy novelláskötethez hasonló módon szerkeszteni" – írja a honlapján Bogó. „A gifképregény egy kísérleti terület, ami két műfaj ötvözete: a gif egy olyan képformátum, mely szekventált kép lejátszására is alkalmas és az adott képsort loopban ismétli. Ez a tulajdonsága kiemeli, felerősíti a tartalmát a repetáció által. A képregény műfaja a történetmesélés kultikus formája, amelyben az alkotó az illusztrációhoz hasonlóan saját rajzi világán keresztül vezeti az olvasóját. Kiegészülve a narráció, a dialógus és a hangulatutánzó szavak lehetőségeivel, így komplex filmélményt ad kockáról kockára a nézőnek" – teszi hozzá.

A projektnek külön werkoldala is van. Itt nemcsak a betervezett témákat láthatja, de magáról a művészről is láthat fotókat. Ha kíváncsi Bogó többi munkájára, akkor ajánljuk a Behance oldalát, ahol a fotók mellett firkákat és grafikákat is talál.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra