A világ legnagyobb feminista művésze egy koca

A Muppet Show méltán népszerű Miss Röfije a közelmúltban elnyerte a New York-i Brooklyn Museum Elizabeth A. Sackler Centerének idei díját, a legjobb feminista művésznek járó elismerést, adta hírül a Coolhunting.com. A díjat a bábfigura a modern feminizmusban betöltött szerepéért kapta azzal, hogy jó példát mutatott rajongóinak, ha kitartásról, eltökéltségről és küzdőszellemről volt szó pályafutása során. A világhírű koca igazán díszes társaságba került, a korábbi díjazottak közt szerepelt például Sandra Day O'Connor, az USA Legfelsőbb Ügyészségének bírója, Toni Morrison írónő, a rendező Julie Taymor, vagy a rendező-koreográfus Susan Stroman. A hajtás után a köszönőbeszéd!

GettyImages-466431784
Andrew D. Bernstein / Europress / Getty

Miss Röfi a Time Magazint választotta, hogy sajátságos stílusában megköszönje az elismerést: "A héten végre igazán értékeltek, méltán" – írja szokott szerénységével. "...Hát, nem csodálatos? Nem ideje volt már!?"

A malaclány azonban komolyan le is tudja vezetni, miért is akkora feminista ikon ő: "Az én életem csak sarat, verejtéket és könnyeket tartogatott volna.. alkalmanként esetleg némi vásárlátogatással egybekötve. [...] Hiszek abban, hogy minden nő feminista, aki nem hajlandó elfogadni a társadalom előfeltételezéseit és iránymutatásait arról, hogy kinek-minek kellene lennie. Hiszek abban is, hogy minden nő feminista, aki kész küzdeni, erőfeszítéseket tenni - akár még karatézni megtanulni is! -, hogy nyomot hagyjon a világban." 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra