Fagyi, bor, nőnap, filmek és az utolsó vasárnapi bevásárlás várja a héten

Ezen a hétvégén elmehet az első fagyifesztiválra, de akár borokat is kóstolhat, nézhet építészeti filmeket, legót, koalát és érdekes előadásokat is. Lesz nőnap szerte az országban, buli indiai stílusban és néhány jó koncert is, na meg bemutatják a filmet, amiben Tim Burton kilép a fantasy világából. 

Március 5.

Csütörtökön üljön be egy mozira a Toldiba, ahol Építészeti Filmnapokat tartanak egészen vasárnapig és több mint 30 dokumentumfilmet, rövidfilmet és kísérleti filmet mutatnak be azoknak, akiket érdekel az építészet és a design világa. Este az A38-on megnézheti Boggie-t, aki majd hazánkat fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Sőt, akár már ma is, vagy a következő napokban megnézheti premier előtt A Föld sója című dokumentumfilmjet, amelyben korunk egyik legkiválóbb fotográfusának, Sebastião Salgadonak az életútját és munkásságát mutatja be fia, Juliano. A fiú apjával tartott utolsó utazásai során; és persze velük volt még a rendező és fotós kolléga, Wim Wenders.

Március 6.

Pénteken nyílik és egészen vasárnapig lesz látogatható a Syma csarnokban az első Fagylalt kiállítás és fesztivál, ahol "megismerkedhet a 2015-ös fagylalttrendekkel és kiválasztják az ország kedvenc fagyiját is": lefordítjuk, ez azt jelenti, hogy rengeteget lehet fagyizni. Aki a borokat kedveli inkább, annak a Corinthia Hotel Budapestet ajánljuk, itt lesz a VinCE borkóstoló és kiállítás, ami szintén vasárnapig fogadja a látogatókat. Este pedig menjen táncolni az A38-ra, ahol British Mood-buli lesz, ráadásul ingyen.

10974186 1603991966501803 7250870233441442486 o.png
Fotó: Facebook / Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 7.

Közeleg a nőnap, így péntektől az országban több helyen is tartanak olyan programokat, amik kifejezetten a nőkről szólnak. A tehetségükről, a tudásukról bármilyen művészeti ágban is bontakoztatják ki magukat. Az országos programok mellett a Tranzitban is nyílik egy kiállítás Nő- cím nélkül címmel. Szombaton és vasárnap tartják a Békásmegyeri Közösségi Házban a Lego mániások kedvencét, a Kockafesztet. Este menjen buliba az R33-ba, ahol a belga Juggernauts lép fel. A Petőfi Rendezvényközpontban pedig Ligeti Karnevált tartanak, ott a Quimby, Bérczesi Robi és a Korai Öröm is zenélni fog. A Mika Tivadarban Bollywood party lesz színes festékkel és a buli előtt filmvetítéssel, az Akváriumban meg a szépnevű Glass Animals fog szép zenéket játszani.

10978669 878921212159769 6187985986656393641 n
Fotó: Facebook / Budapest Bollywood

Március 8.

Vasárnap Nőnap van, és emellett az utolsó olyan vasárnap, amikor ott és azt vásárol, amihez éppen kedve van. Gyerekekkel azért jobb program lehet, ha ellátogat a Mezőgazdasági Múzeum Kaland a Dzsungelben című interaktív óriás társasjátékra, amit március 7-től egészen április közepéig lehet látogatni és kipróbálni. Péntektől pedig látogathatóak a koalák is a Fővárosi Állatkertben, így ha jó az idő, akár meg is nézheti őket. 

Kaland a dzsungelben plakat
Fotó: F Exhibition

Március 9. 

Hétfőn nézze meg a Trafóban a Tünet Együttes Közhely című előadását, amelyben a szereplők személyes története úgy mixelődik össze a Moszkva téri járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat. Táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, sok zenével. Vagy menjen el moziba és nézze meg Nagy szemek című filmet, ami Tim Burton legújabb rendezésű életrajzi drámája Margaret Keane festőnőről, az ő jellegzetes, hatalmas szemű gyerekalakjairól, és arról, hogyan lehet valaki nőként elismert festő az ötvenes évek Amerikájában (sehogy), és akkor hogyan mégis, és milyen áron.

005
Fotó: Ascot Elite Entertainment Group.

Március 10.

A Kuplungban bulit tartanak kedd este, ahol a cseh drum 'n bass színtérrel lehet ismerkedni. De helyette moziban megnézheti a Tenger dala című európai animációs filmet, amit Oscarra is jelöltek, esetleg a Rio, szeretlek című romantikus szkeccsfilmet, ami 10 rövid szerelmes történet Az Isten városa, A nagy szépség, a Robotzsaru és a Rio 1-2 animációs filmek rendezőitől, középpontban persze Rio de Janeiroval.

Március 11

A Trafóban Paramorfózis címmel nézhet meg egy olyan előadást, amelyben a Tánceánia Együttes tagjai lépnek fel, akik nehezen beszélő és nehezen mozgó, vagy nem beszélő és nem mozgó társaink, akik mozgás- és táncterápiás módszereken keresztül élik meg kreativitásukat. Szerdán bulizni az A38-ra menjen, ahol Emma Ray és Ned Collette lép fel. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra