Rókatündérnek rókagyerekei lettek

Két új róka érkezett a Budakeszi Vadasparkba, na nem túl messziről, csak a kecskemétiből, de mivel most fogják bemutatni A Liza, a rókatündér című filmet, Balsai Mónika főszereplőnő megpróbált rokonságba kerülni velük. A sajtóközlemény szerint a film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták a "hatalmas, dús bundájú rókafit", míg a film egyik szereplője, Hajdu Steve "keresztapaként vett részt az eseményen".

A részletek iránt érdeklődőknek elárulták, hogy a "két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el, és érdeklődve, kíváncsian fordulnak a gondozójuk felé. Az etetések során egymás iránti agressziónak nyoma sincs, békésen várnak a finom falatokra. Sokszor összebújva alszanak, és napközben is keresik egymás társaságát. A látogatók érdeklődését is jól kezelik: a rajongók csodálatát ünnepelt sztárokat megszégyenítő nyugalommal, megadóan tűrik."

róka-örökbefogadás (5) moni kez kisebb
Budakeszi Vadaspark

Ezt olvasva már különösebben meg sem lep minket, hogy kiderült, a Liza a rókatündér főszereplője, Balsai Móni amúgy is gyakori látogatója a vadasparknak. "Évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akiknek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk. Nem csak erdei kirándulásainkon, hanem az utcánkban, sőt egyszer a kertünkben is meglátogatott minket egy nagyobb példány. Éjjel kifejezetten óvatosan kell hazavezetnünk, hiszen rengeteg róka vadászgat az út mentén, és a falunk utcáin is. Egyáltalán nem félnek az embertől, kicsit számonkérően rád néznek, mintha azt kérdeznék "hát te mit keresel itt?" - aztán sértődötten elsomfordálnak. És ebben igazuk van, egyre kevesebb természetes élőhelyet hagyunk vadon élő állatainknak, így nem véletlen, hogy lakhelyünkön keresnek táplálékot” – mondta. Hajdu Steve pedig megjegyezte, hogy „Voltam már jegesmedve keresztapja korábban, de vele nem sikerült ennyire közeli kapcsolatba kerülnöm. A kezemből vették el a jutalomfalatot!”

róka-örökbefogadás (12) steve vel2 kisebb
Budakeszi Vadaspark

Arról viszont nagyon fontos szólni, hogy normális esetben a róka csak akkor tűnik fel az ember környezetében, ha veszett, és lehet a vásznon Balsai Mónika bármilyen bűbájos rókatündér, azért nem tanácsos a kert végében feltűnő rókák közelébe menni, mert veszélyesek lehetnek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra