Nina Hagent, a Tiger Lilliest és Polgár Juditot is elcsípheti most Budapesten

Péntektől jó igazán budapestinek lenni, hiszen elindul a legjelentősebb kortárs művészeti fesztivál a Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, ami számos kihagyhatatlan programot kínál egészen október 19-ig. A számokra fogékonyaknak szólunk, hogy idén huszonharmadik alkalommal, negyvenhét helyszínen közel 250 program lesz; a komoly- és könnyűzene mellett a jazz, a tánc, a kortárs zene és opera, a színház és újcirkusz, a képzőművészet, a divat és design, az irodalmi program és fotókiállítás témakörében érdeklődő nézőket várják a szervezők.

Azt most hagyjuk, hogy a Müpában fellép a Tiger Lillies vagy Laurie Anderson és Nina Hagen is, sőt a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel című előadását többször is láthatjuk, de a program keretében lesz sakkfesztivál Polgár Judittal, sőt a CAFe égisze alatt mutatják be például a Radnótiban az Oresztészt, vagy a Centrálban a Hal nem hal bele című darabot is. 

Újra örülhetünk olyan kezdeményezéseknek, mint az ingyenes Irodalmi vándorcirkusz, és a kiállítások mellett megtudhatjuk azt is akár, mit ér ma a fotóművészet a Budapesti Fotóutca Fesztivál keretén belül, de érdemes végigböngészni a programfüzetet, mert mindenki találhat benne kedvére valót.

Fotó: BKF Fotó: BKF
Fotó: BKF Fotó: BKFBKF

A már megszokott helyszínekhez – a Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38 – csatlakozik a Müpánál felállított CAFe Sátor, de a romkocsmákba és a közterületekre is beköltözik a kortárs kultúra. Idén ráadásul három esemény is a CAFe keretében valósul meg: a hazai és a nemzetközi formatervezők legjavát bemutató 11. Design Hét Budapest; az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár és az Armel Operaverseny és Fesztivál 2014-es döntői.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek