Áldozzon havi ötszázat a Krétakörre!

A Krétakör állami támogatásának amúgy is nevetséges összegét az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-re felére csökkente, amivel gyakorlatilag aláírta volna Schilling Árpád társulatának halálos ítéletét. A rendező azonban nem az az ijedős fajta, inkább visszadobta a nagyvonalúnak valóban aligha mondható 5 millió forintos ajánlatot, és a közönség segítségét kérve szokatlan fundraising kampányt hívott életre. 

Breaking Independent from kretakor on Vimeo.

A társulat honlapján "Hogy minden azoké legyen, akik bánni tudnak vele" - szlogennel havonta ötszáz forintot kérnek a nézőiktől, hogy a támogatással közösen mutathassanak be "új színházi formákat, oktatási programokat és közéleti akciókat", valamint "kritikát a regnáló hatalmasságokkal szemben".  A társulat három videóban vázolja a Krétakör helyzetét: az elsőben a nemzetközi sajtó által előadásaikat magasztaló cikkrészeket emelnek ki, mialatt az elmúlt évek egyre csökkenő állami támogatásokról emlékeznek meg.

Ön fogja támogatni a Krétakört?

A második videóban Schilling Árpád rendező kel ki magából a minisztérium előtt, majd apró fecnikre tépi a felére csökkentett támogatásról szóló papírost, ezzel jelképesen megsemmisítve a felajánlott összeget; míg a harmadikban a Krétakör működésének állami támogatásáról szóló diagramot mutatnak be 2006-tól napjainkig. 

És ha még mindezek se győzték volna meg, Schillingék ráhúznak a CIB Bankos latte-reklámra (ami kábé arról szól, hogy napi egy tejeskávé áráért már lehet hitelkártyád) azzal, hogy szólnak: "Havi egy latte mínusz neked, 500 Forint nekünk!" Szerintünk a hülyének is megéri!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra