David Lynch trombitálva önti le magát jegeskávéval

Igen, tudjuk, az Ice Bucket Challenge már nem is lehetne cikibb, nade most belépett a képbe David Lynch. A 68 éves rendező természetesen a maga stílusára faragta a jótékonysági akciót, magához méltóan rejtélyes rövidfilmet kreált az eseményből, amin belül egyszerre két kihívást is bevállalt.

Lynch nem egy egyszerűen egy jeges vízzel teli vödröt borított magára, hanem először feldobta azt egy duplakávéval, miközben még az 1939 óta megunhatatlan klasszikust, az Over the Rainbow című örökzöldet is eltrombitálta. A rendező az első hidegzuhany után rögtön egy másodikat is bevállalt, ami feljogosítaná rá, hogy hat embert hívjon ki, de ő szerényen csak Vlagyimir Putyin nevét mondta be a kamerának – számol be a látottakról a Slate.com.

A kihívásból a 48 éves színésznő, Helena Bonham Carter is kivette a részét, őt pedig nem más öntötte nyakon hideg vízzel, mint férje, Tim Burton. Cartert színészkollégái, Tom Hiddleston és Dominic West jelölték az Ice Bucket Challenge-re, mellyel már több, mint 700.000 fontot gyűjtöttek össze a művészek és hírességek világszerte. A színésznő természetesen rendező férjét jelölte a kihívásra, neki az előírások szerint 24 órán belül kell majd teljesíteni a feladatot.

 Az Ice Bucket Challenge kampány egyébként arról szól, hogy a hírességek valami látványossal hívják fel a figyelmet egy fontos ügyre, amihez pénzadományokkal is hozzájárulnak az emberek. Jelen esetben az ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózis) szenvedő betegeket támogatják a befolyt összeggel, ami ennél a projektnél minimum 100 dollár (23.970 forint). Persze lehet pénzt gyűjteni rákkal kapcsolatos szervezeteknek, gyermekkórházaknak és állatvédő csoportoknak is, a lényeg az, hogy a videóban említésre kerüljön a nemes cél.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek