Ön volt már cigarettázó író?

Vicces fotósorozatra lettek figyelmesek a jezebel.com szerkesztői, akiknek Molnár Szilvia Tumblr oldalán akadt meg a szemük a közelmúltban. A magyar lány „The Man, The Writer and His Cigarette” (A férfi, Az író és a cigarettáik ) néven futó anyaga ugyanis jól ismert cigarettázó írókat mutat be, elhíresült képeik mellett a jó humorérzékkel megáldott fotós látható, miközben éppen kedvenc füstölgő íróit utánozza.

Fotó: szilmolnar.tumblr.com
Fotó: szilmolnar.tumblr.comFotó: szilmolnar.tumblr.com

„ Azt hiszem, hogy akkor pattant ki a fejemből az ötlet, mikor megláttam Knausgaardot és Zadie Smith-t egy McNally Jacksonban tartott eseményen. Ők annyira különbözőek – Karl Ove Knausgaard komoran cigarettázik, míg Zadie-t egyfajta érzéki közvetlenség lengi körbe ilyenkor. Érdekes, hogy van ez a különbség, miközben mindketten ugyanolyan ragyogó és elismert szerzők” – mondja a fotós munkájáról, melyben sikerült újraértelmezni az írók cigarettázási szokásait.

tumblr n6jklaWyKP1sv9hogo3 1280
Fotó: szilmolnar.tumblr.com

Az amatőr fotós az inkább füvet, mint Marlborót szívó Jonathan Franzent még nem emelte be gyűjteményébe, de feldolgozta már többek között az X-generáció egyik legismertebb alakját, az Amerikai psycho íróját, Bret Easton Ellist, a svájci származású írót, Peter Stammot valamint a New York-ban élő brit írót, Martin Amist is. Molnár Szilvia szórakoztató munkáit a Tumblren itt, a Twitteren pedig ide kattintva tudja követni.

Bq5lKDlCcAAuBBt
Fotó: szilmolnar.tumblr.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra