Így vélekedett Philip Seymour Hoffman a boldogságról

A kiváló amerikai színész, Philip Seymour Hoffman 2014. február 2-án hunyt el drogtúladagolásban, halála után került nyilvánosságra az a hanganyag, amelyben a boldogságról beszél - számolt be róla az insidemovies.ew.com. Az öt és fél perces felvételhez pedig ki más készített volna profi animációs rövidfilmet, mint a Blank nevű nonprofit multimédiás szervezet, akik már Johhny Casht, Kurt Cobaint, vagy David Bowie-t is megszólaltatták Famous Names - Lost Interviews projektjük keretében. A csoport a PBS Digital Studiosszal együttműködve dolgozott a hangszalag újragondolásán, íme, hajtás után a végeredmény.

Philip-Seymour-Hoffman
blankonblank.org

A Blank elnevezés egyébként a producerként dolgozó David Gerlacht és az animátor Patrick Smith-t takarja, akik régi hangvételekből készítenek szürreális, néha bugyuta vagy vicces, időnként pedig megrendítő animált történeteket. 

A pár héttel később történtek fényében akár vésztjóslónak is érezhető szöveget a 46 évesen elhunyt színész 2012 december 22-én mondta el a Rubin Museum of Art rendezvényen egy Simon Chritchleynak adott riportban. Nem sokkal később alul maradt a kábítószerfüggőséggel folytatott küzdelmében. Bár a színész mindig is nyíltan beszélt a szenvedélybetegségéről, a pár hónappal később történtek fényében az amit mond, valójában nyugtalanító és hátborzongató egyszerre.

Persze azért humor is akad jócskán a kisfilmben, nehéz például nem elmosolyodni, mikor az animált Hoffman gyermekei a színész karikatúrájaként jelennek meg a képen, de azért valahol mégis mindenki érzi, hogy ez az ember teljes mértékben tisztában volt a helyzetével, még erős túlzásokkal és fekete humorral ütötte is el. Nézze meg rövidfilmben a fiatalon elhunyt színész keserédes mondanivalóját!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek