Ha menni kell, hát menni kell! - Szilveszteri programajánló

Még mindig halványlila gőze sincs arról, mit csináljon szilveszter éjszakáján? Pedig fővárosunk csak úgy ontja magából a lehetőségeket, íme pár ötlet, ha lemondták volna a bulit, amire egész évben készült.

Rögtön ébredés után nyisson délben az Ügetőn, ahol délután fél egytől egészen este nyolcig szórakozhat lovak között. Lagzi Lajcsi is fog trombitálni, ki-ki döntse el, ez pozitívum vagy sem.

Ha a lovakat nézve forralt borral már megalapozta az év utolsó estéjét, ideje beindulni. Mindenhova úgysem fog tudni eljutni egyszerre, de azt sem állítjuk, hogy egy ilyen terv lehetetlen küldetés volna. Az már más kérdés, hogy szükség van-e az ideges kapkodásra vagy jobb, ha megtaláljuk a helyünket az alábbi helyszínek egyikén.

Tömött lelátó az Ügetőszilveszteren
Tömött lelátó az ÜgetőszilveszterenDívány

Például a Mika Tivadar Mulatóban, ahol Szilveszteri Tilos partival készülnek átlépni egy szebb és jobb jövőbe, ráadásul nyolctól benne lehet a rádióban is. 

Ha azonban úgy érzi, a Tilos buli túl 2013, akkor megpróbálkozhat az A38-on a jóval előremutatóbb elnevezésű Random Trip Szilveszter to 2014-el, ami "két koncert, egy DJ-szett azoknak, akik egész este Random Tripre ropnák". Héttől tízig még meg is vacsorázhatnak, ha eddig nem jutott rá idejük. Szólunk, mert nincs messze az A38-tól a Müpa, ahol Presser Gábor és az Amaninda ütőegyüttes szórakoztatja a nagyérdeműt egy kicsit másfajta buli keretében, Falusi Mariannal, de csak háromnegyed tizenegykor kezdenek. Ha Picivel menne az újévbe, akkor a Csak az jöjjön, aki bírja című koncerten a helye.

Nyolckor kezd a Gödör Klubszilveszter, ahol a Satöbbi, a Kiscsillag, a Super Starsky, Jambalaya, és DJ Újévi osztják a lapokat azoknak, akik a Király utca környékén járnak az év utolsó napján. Hogy keverjük a stílusokat, itt jegyeznénk meg, hogy lesz Állati Szilveszter a Barba Negra Music Clubban, ami azt jelenti, hogy ha nem lett volna a esemény címéből egyértelmű, hogy a Ganxsta Zolee és a Kartel (feat. Fényes Ösvény) lép fel, mellettük az Alvin és a Mókusok, valamint a Paddy And The Rats. 

Buli a Barba Nergában
Buli a Barba NergábanFacebook

De ha ez még nem lenne elég keveredés, akkor ott van a Jazz Szilveszter a Budapest Jazz Clubban, itt háromnegyed kilenckor kezdenek a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duóval. Őket Szakcsi Lakatos Béláék és Myrtill és a Swinguistique követi.

Végül azért szólunk, hogy a Corvintetőn meg Tesco Disco lesz, bírjuk, hogy ők éjfél után David Bowie, Roxy Music, Gary Numan, Iggy Pop, T-Rex és még egy csomó más klasszikus zenéire fogják ropni. Hajrá! És BUÉK, naná!

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek