no

A pólós sztorijánál jobban fogynak a költőpletykák

A három legnagyobb magyar könyvforgalmazó eladási listái alapján összeállítottuk, mik azok a könyvek, amiket a legszívesebben vesznek hazánkban. Ezek szerint a legnagyobb örömre Christopher Paolininak és az ő Örökség, avagy a lelkek sírboltja című sárkányos-csatás remekének van oka, bár egyedül sehol nem áll az eladási listák legelejen, mindhárom forgalmazónál benne van az első ötben. De panaszra nem lehet oka L. Jamesnek, és az ő nagysikerű árnyalatos sorozatának sem, hiszen A szürke ötven árnyalata az első mind az Alexandra, mind a Libri listáján. A Bookline listáján azonban csak a nyolcadik helyet szerezte meg a karácsonyi vásárlásláz elején, így lehetséges, hogy összetettben veri Paolini.

B1024157

Szerencsére magyar szerzőnek is jutott hely a dobogón, Nyáry Krisztián költőkről és írókról szóló, pletykalapba illően pikáns történeteit is veszik, mint a cukrot, ami abból is látszik, hogy az Így szerettek ők című magyar irodalmi szerelmeskönyv a Libri és a Booline listáján is a harmadik helyet szerezte meg a legjobban fogyó könyvek közül. Az Alexandra könyvesboltok látogatói viszont úgy tűnik, már korábban beszerezték a maguk példányát, erre enged következtetni, hogy ott nem fért fel az első tízbe az irodalomtörténész írása a csalfa magyar művészekről.

A magyar olvasó igencsak rá van kattanva E.L. Jamesre, hiszen a szerző újabb kötete, a trilógia második része, a Sötét ötven árnyalata a Librinél a második, az Alexandránál a harmadik helyen áll a sikerlistán, de még a Bookline-nál is jó a tizedik helyre. Ezzel tehát akár el is könyvelhetjük, hogy a magyarok buknak a béna szadomazo mamipornóra, vagy hívhatjuk romantikus-erotikus ponyvának is ezt.

Gondolom, azzal sokan vitatkoznának, hogy a vízilabdázókat vagy a fantasyt szeretik-e többen, mindenesetre szép eredmény M. Kiss Csabától, hogy a Kásás Tamásról szóló Kása című könyve decemberben az összesített lista ötödik helyéig vitte. Legalábbis a Librinél és a Bookline-nál is az ötödik, míg az Alexandránál a nyolcadik, tehát valójában csak egy kicsit szeretik jobban az olvasók a fantasyt a vízilabdásoknál.

B1032997

Meglepő vagy sem, az olvasók még a szeretet hónapján is képesek poltikával kikapcsolódni, olyannyira, hogy Debreczeni József: A 2006-os ősz című könyve a Bookline sikerlistáját vezeti. Ez elég is hozzá, hogy a mi összetett listánkon az őszödi beszédet kiveséző írás a hatodik lehessen. Vámos Miklós Szitakötője is szépen fogy, mindhárom forgalmazóa sikerlistáján stabil helye van, így elmondható, hogy az olvasókat igenis érdekli a barátság, aminek témakörét a szerző alaposan körüljárja, és persze Vámos maga is.

Az összevont sikerlista nyolcadik helyén Ken Follett: A megfagyott világ című regénye áll szinte bebetonozva, mondjuk, ez nem meglepő, Follett neve évtizedek óta garancia a sikerre. Az Évszázad trilógia második része a Bookline-nál az ötödik, a Librinél pedig a hetedik helyen áll jelenleg. Leslie L. Lawrence-nek is szinte állandó helyen van a sikerlistákon, nem meglepő tehát, hogy az A játék rabszolgái I-II az Alexandra sikerlistáján a harmadik, ez már elég is ahhoz, hogy az összesítettben is meglegyen a biztos kilencedik helye. Végül J. R. Ward Újjászületett szerető című műve szerepel még a listánkon, mivel ez a negyedik legnépszerűbben fogyó Bookline könyv, bizonyítva, hogy az Alkonyat-könyvekkel életre hívott vámpíros-erotikus irányvonal sokadvonalbeli koppintásai is szépen megélnek a Twilight sikeréből.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra