Felextrázott cirkuszfilm, vagy az unalom hangja?

Amúgy megnézi az Aglaját?

  • Igen 100
  • Nem 80
  • Letöltöm 49

Elmentünk, megnéztük Deák Krisztina Aglaja című filmjét, mert végre forgalmazóra talált, így a héten bemutatják a mozikban is. Ha más nem is, véleményünk biztos van, azt pedig most ön döntheti el, hogy jót vagy rosszat szeretne-e inkább olvasni a rendezőnő legújabb filmjéről, amiben Ónodi Eszter játssza az egyik főszerepet. Ha szépet szeretne olvasni a filmről, kattintson az Alapból Szeretem feliratra, ha inkább a lehúzás érdekli, akkor olvassa az Alapból Utálom-ot.

És, hogy miről szól a film?

Cirkuszosnak lenni Romániában Ceausescu ideje alatt nem volt jó. Ez igen hamar kiderült Deák Krisztina új filmjéből melynek forgatókönyvírója és rendezője egyben. A film Aglajáról szól, egy cirkuszban született kislányról, aki tehetelenül sodródik az életben, az egyetlen állandóság az életében a rettegés. A család felismerve az élet nehézségeit, nyugatra szökik, hogy Németországban kezdjen új életet. A cirkuszba azonban csak a bohócként dolgozó papát szerződtetik le, így Sabina (Ónodi Eszter), a Román Állami Cirkusz sztárja munka nélkül marad. Így míg Tandarica (Bogdán Zsolt) papa pénzt keres és a nőket kergeti, addig a korábbi sztár csirkét pucol, és igen boldogtalan. Aztán fordul a kocka, és mégis fellépési lehetőséget kap. Az Acélhajú nő című számával fellépő Sabina minden este a hajánál fogva lóg a manézs felett, miközben lánya lentről figyeli, vajon leesik-e a mama?

AGLAJA - Az életük egy hajszálon múlik

  Bemutató: 2012. október 11. színes, magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilm, 110 perc, 2012

rendező: Deák Krisztina
operatőr: Máthé Tibor
producer: Muhi András, Ewa Puszczynska, Tudor Giurgiu
jelmez: Szakács Györgyi
díszlet: Stork Csaba
vágó: Tuza-Ritter Bernadett
hang: Kovács György
zene: Zbigniew Preisner

Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván,
Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök
Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.