Elstartolt az első Rakéta Fesztivál

Idén először rendezik meg Budapesten a Rakéta Fesztivált, és aki nem tudja, mi ez, ne tűzijátékra készüljön, hanem koncertekre. Ahogyan Facebook-oldalukon írják magukról: „amolyan magyar Offként, de legalább egy Creepy Teepee-ként” szeretnék kiegészíteni a nagyobb magyar fesztiválokat.

A lengyel Off Fesztivál (ami 2005-ben indult), és a Creepy Teepee (ami 2009 óta létezik) egyaránt szakítottak a mainstreammel, és a "csináld magad" jegyében szerveződnek a fellépő zenekarok (vagy kisebb koncertszervező ügynökségek) tagjainak munkájával. Így a Rakéta Fesztivál szervezői közül is akadnak jópáran, akik színpadra is lépnek a hét során.

rakéta.gif
tumblr.com

Az első magyar „csináld magad” fesztivál célja, hogy az eddig inkább csak interneten verbuvált közönség végre élő fellépésen is találkozhasson az előadókkal. A koncerteket nem egy helyszínre zsúfolták, Budapest több szórakozóhelye és utcája ad helyet a kezdeményezésnek. A július utolsó hetére szervezett eseménysorozat olyan fellépőket sorakoztat fel a Budapest elé, akiket érdemes megismernünk, ha eddig még nem találkoztunk velük. Fellép többek között a Broken Cups, az amerikai Raindrops on Spiderwebs, a holland Long Way Down, a Fancy Dress Party, A Csodálatos Kula Zenekar (The Kula Band), Hó Marci, a Le Hjärta, a hálaszobapop műfaját képviselő Halál Judit, és a lo-fi, post-punk Somersault Boy is. De ott lesznek a Gumipop & Holalo és a Designer Drums DJ-i is. Ha az ismerkedés mellett dönt, a fellépők ennél részletesebb névsorát a fesztivál Facebook-oldalán találja.

A helyszínek: Hunnia, Gozsdu Manó Klub, Toldi Mozi. A napijegy 500, a bérlet 1000 forint.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek