5 értelmes program a hétvégére

Ha nincs kedve a Volt Fesztiválhoz, és az EFOTT is hidegen hagyja, ám mégis csinálna valami érdekeset a hétvégén, akkor mi ajánlunk öt programot is, hátha megtalálja a számítását.

Volkswagen Beetle
Wikipedia Commons

Szentendrei Teátrum Nyár

Szentendrén június 29-től augusztus 26-ig

Szentendre nyári fesztiválját 53. alkalommal rendezik meg, érthető módon ez a város legnagyobb kulturális rendezvénye. Igazi összművészeti fesztivál, amely június végétől augusztus végéig a művészet valamennyi műfajában változatos programot kínál mindenkinek. A programsorozat gerincét az 1969-ben alapított Szentendrei Teátrum előadásai jelentik. Idén is lesznek zenés, prózai és táncszínházi vendégelőadások. A fesztivál programjában színházi előadások – köztük öt bemutató – és koncertek szerepelnek. A részleteket a fesztivál honlapján találhatják.

Bevezetés a Magyar Filmművészetbe

Budapesten az Örökmozgó moziban, Erzsébet krt 39. június 29-től július 1-ig

Jegyár: 1200 forint,  bérlet 5000 forint (5 filmre)

A Magyarhangya válogatott nekünk olyan filmeket, amiket érdemes megnéznünk. A válogatás közel 40 évet ölel fel a magyar filmművészetből, ismert rendezők kevésbé ismert alkotásait vetítik eredeti kópiáról angol felirattal. Terítékre kerül a tiltott szerelem, a politikai elnyomás, a nyugtalan ifjúság, a reménytelen házasság és az állandó lázadás is.

Június 29-én, pénteken

18:00 Megáll az idő – Gothár Péter rendezésében (1982)

20:00 Moszkva tér – Török Ferenc rendezésében (2001)

Június 30-án, szombaton

18:00 A tanú – Bacsó Péter rendezésében (1969)

20:00 Kontroll – Antal Nimród rendezésében (2003)

Július 1-jén vasárnap

18:00 Nyócker – Gauder Áron rendezésében (2004)

20:00 Taxidermia – Pálfi György rendezésében (2006)

XXI. Országos VW Bogár Találkozó

Gárdonyban a Sport Beach-en június 29-től július 1-ig

A Volkswagen Bogarak gyűjtői gárdonyban fesztiváloznak, a három napba belefér LEG-LEG-LEG verseny, bogaras futam, bogaras ügyességi verseny, vízibicikli gyorsulási verseny, póker verseny, esti-éjszakai házibuli. A szervezők nem csak gyűjtőket és Bogár-tulajdonosokat várnak, hanem mindenkit, akit érdekel ez a kisautó, vagy éppen ráér. A részletekről a fesztivál honlapján tájékozódhat.

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Tatán június 29. és június 1. között

19. alkalommal várja a látogatókat Észak-Dunántúl legnagyobb nyári családi rendezvénye, a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál. A könnyűzenei fellépők közt lesz idén a Csík Zenekar, a Kerekes Band, vagy éppen a Zagar és az Intim Torna Illegal. Lesz ott többek között hangszersimogató, zenebölcsi, ugrálóvár, népi játszóház és különböző gyermekelőadások is. A hagyományos kirakodóvásár helyszínei a Várkanyar és a tóparti sétány lesznek, az Öreg-tavon pedig sportesemények és bemutatók - köztük a megszokott sárkányhajók, a látványos repülőshow és a tűzijáték - várják a látogatókat. A Víz, Zene, Virág Fesztivált a gyermekek ingyenesen látogathatják, felnőtteknek a három napra szóló belépőjegy ára 500 forint. A fesztivál részletes programját és további információkat a rendezvény honlapján találhatnak az érdeklődők.

Papsoka templomrom
Papsoka templomrommuemlekem.hu

Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Balatonfüreden július 1-től 8-ig

2012-ben tizedik alkalommal rendezi meg Balatonfüred Város Önkormányzata a Balatonfüredi Művészeti Fesztivált. A rendezvénysorozat július 1-8-ig tart. A programsorozat alatt a kultúra számos területét képviselő művész lehetőséget kap a bemutatkozásra. A húzónevek: Udvaros Dorottya, Dés László és Cserhalmi György. Zenél többek között Horváth Kornél, Rúzsa Magdi, a Parno Graszt. A Papsoka templomrom lesz a színházi előadások helyszíne. A részleteket a fesztivál honlapján találja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek