A Házibuli Fesztiválon interneten jön házhoz a dj

A házibuli fesztiválhoz sok házbuli kell, meg internet, és egy ötlet, hogy az előbbieket az utóbbi segítségével kössék össze. Honnan indult az egész, miért jó, és kinek?

A szórakozóhelyekről fokozatosan kitiltott dohányzók kénytelenek többé-kevésbé alkalmazkodni az új szabályokhoz, és bár vannak, akik hőzöngenek továbbra is, egyre többen akadnak, akik alternatív megoldásokat keresnek. Például házibulikat szerveznek, ahol nem csak a dohányzást tudják okosan megoldani, hanem sokkal olcsóbban is jönnek ki, mintha egy szórakozóhelyen innának hajnalig.

Pécsen 2011. utolsó előtti napján rendezték meg az első Házibuli Fesztivált, aminek lényege, hogy a Facebook segítségével összekötött különálló házibulik élőben, egy live streamen kapták a zenét, számot kérhettek a dj-től, és - hogy anyagilag is megérje - az egészet szervező cégtől megrendelhették az ital- és cigiutánpótlást. Lakatos Ábel, az egész szervezője (aki Arsene Lupin néven a buli egyik dj-je, valamint az egészet szervező italfutár cég egyik tulajdonosa is) mesélt róla, hogyan is kell elképzelni ezt az egészet: „Az Első Pécsi Házibuli Fesztivál arról szólt, hogy random házibulikat kötöttünk össze egy live stream és a Facebook segítségével. Az előbbin Pécs legjobb dj-i játszottak élő képben és hangban, a pécsi egyetmi rádió stúdiójából, az utóbbin pedig a különböző házibulik résztvevői adhattak hangulatjelentéseket, tölthettek fel képeket, kérhettek zenét stb. Mindezek mellett rendelhettek is, a rendeléseket pedig egy hostess csapat vitte ki, akik rengeteg piát locsoltak szét, és a jógyerekek még ajándékot is kaptak”.

sospopdots

A szervezők szerint kedvezőek voltak a visszajelzések, ezért úgy tervezik, hogy negyedévente szerveznek egyet. Azért nem szeretnék gyakrabban, mert nem akarják, hogy elfáradjon a dolog. Így a következőre márciusig várni kell majd, de Lakatos beígérte, hogy az elsőhöz képest valami újjal is előrukkolnak majd, ami vagy dj-verseny vagy élőzene lesz.

Vera, aki a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatója, ott volt az egyik házibuliban: „Szerintem ez azért jó, mert levesz egy csomó terhet a válladról. Nem youtube-diszkó van, meg szar shuffleing, hanem otthon vagy, és streamen megy a buli, élőben, ingyen.” A fogtechnikus Edit is online hallgatta a dj-ket a barátja által rendezett házibuliban: „Tulajdonképpen ez egy diszkóélmény otthon, és még akkor is olcsóbban jössz ki, mintha kimérve vennéd a Cuba Librédet, plusz rendelhetsz a dj-csapattól cigit, gumit, cigipapírt, szóval full service. Ráadásul kurvajó zenét tolnak a srácok, és az az élőzés, amit decemberben nyomtak, az tényleg elég rendhagyó volt.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra