A sálmánia tavasszal is folytatódik

Olvasási idő kb. 2 perc

A kendők és sálak az idei trend nélkülözhetetlen alapdarabjai, a már nem csak ősszel és télen előkerülő kiegészítőkre a variációk kifogyhatatlannak tűnnek. A trendi, stílusos és praktikus kendőket régebben még a társadalmi rang megjelölésére használták, mai fénykorukban számtalan sál közül választhatunk, lehet selymes, pamut, horgolt, kockás, csíkos, monokróm vagy mintás. Összeállításunkban megmutatjuk, mi mivel dobnánk fel ruhatárunkat.

A 2012-es tavaszi-nyári szezonban Alber Elbaz a Lanvin női kollekciójába illesztette bele a túl élethű kígyós sálat, ezzel jelezve, hogy egy Lanvinba öltözött nő is lehet veszélyes. Az ára sem veszélytelen a 65 x 215 cm selyemkendőnek, 480 euró, azaz körülbelül 142 ezer forint.

Az olasz Forget Me Not egy más úton indult el selyemsálai tervezésénél, 2012-es lookbookjuk tele van modern grafikai elemekkel, élénk és merész megoldásokkal. A tervező öt évig tanult képzőművészetet Párizsban, majd kommunikációs vezetőként dolgozott francia és belga couture divatházaknál. A sálak jellegzetes képi világát a modernista avantgárd, a szürrealizmus és a montázsok világa alkotják. Új kollekciójukat az ókori Egyiptom és az egyiptomi mitológia ihlette, de inspirálta a korai orosz avantgárd is hatással volt a tervezőre – írja a trendhunter.com. Áraik viszonylag széles skálán, 25000 és 72500 forint között mozognak.

Nyári szezonra sálat persze a konfekciópiacon is találni, a Zarában például a púder színű, egyszerre pöttyös és leopárdmintás kendő ára 6595 forint. Egy nagyon színes és nagyon virágos sálért ugyanitt 5995 forintot kérnek. A geometriai minta sem akar kimenni a divatból, a Zarában is ilyen az egyik legdrágább sál, 7595 forint. A H&M-ben az ésszel viselendő leopárdmintás kendő 1490, a pizsamamintás 2490 forintba kerül. Virágmintásat 1990 forinttól lehet kapni a svéd áruházláncnál.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek