Ilyen eljegyzési gyűrűket hordanak a celebek

Alig várjuk, hogy milyen lesz Angelina Jolie menyasszonyi ruhája, addig is körülnéztünk, milyen vakító eljegyzési gyűrűkkel villognak a sztárok. Ábrándozzon ön is!

Brad Pitt pazar gyémántgyűrűvel lepte meg gyermekei anyját: a Beverly Hills-i ékszerész, Robert Procopo által készített ékszer azonnal felkerült a híres eljegyzési gyűrűk listájára, ahonnan kiválasztottunk pár stílusos és vakítóan szép ujjravalót, melyek gazdái a legelegánsabb nők közül kerültek ki.

Az első gyémánt eljegyzési gyűrűt 1477-ben húzta I. Ausztriai Maximilián Burgundi Mária ujjára, ezzel megszerezte a Németalföldet és a burgundiai grófságot. John Fitzgerald 1953-ban vette el Jacquelin Bouviert, a menyasszony ujján egy 2,88 karát Van Cleef & Arpels eljegyzési gyűrű fénylett, melyet még jópár karátnyi smaragd is díszített.

A hét férjet elfogyasztott Elizabeth Taylor nagy ékszerkedvelő hírében állt, legemlékezetesebb eljegyzési gyűrűjét, a 33 karátos gyémánttal Richard Burtontől kapta, akihez kétszer is hozzáment. Grace Kelly kezét egy 12 karátos smaragd-gyémánt gyűrűvel jegyezte el Rainer herceg, a ceremónián, amit az évszázad esküvőjének is emlegetnek, Grace egy Helen Rose ruhában vonult az oltár elé.

Rainer herceg és Grace Kelly
Rainer herceg és Grace KellyFotó: New York Daily News Archive

Diana Spencer 1981-ben nem a legromantikusabb módon, Őfensége és Károly herceg jelenlétében választotta ki Garrard, az udvari ékszerész kínálatából az az óriási, 18 brilliánssal körberakott, nem túl fiatalos, ovális zafír gyűrűt, melyet a házasság után nem sokszor viselt. A gyűrű körülbelül 11 millió forintba került, jelenleg Katalin hercegné ujján díszeleg.

Lady Diana és Károly herceg
Lady Diana és Károly hercegFotó: Keystone Pictures Usa

Nicholas Sárközy 2007-ben kérte meg  Carla Bruni kezét, a kérés komolyságát jelezte a Dior vezető ékszer tervezője, Victoire de Castellane által készített virág formájú elegáns gyémánt gyűrű is.

Nicholas Sarkozy és Carla Bruni
Nicholas Sarkozy és Carla BruniFotó: Pool

2008-ban Ellen DeGeneres egy rózsaszín, gyémántberakásos Neil Lane gyűrűvel kérte meg a nála 15 évvel fiatalabb Portia De Rossi kezét, így már a leszbikus házasoknak is van elhíresült gyűrűjük.

Ellen DeGeneres és menyasszonya
Ellen DeGeneres és menyasszonyaFotó: Jim Smeal / Beimages

Az Oscar-díjas Reese Witherspoont  2010 karácsonyán kérte meg Jim Toth. A 40 éves hollywoodi ügynök William Goldberg ékszerésszel terveztette meg a 4 karátos Ashoka gyémánt gyűrűt, mely körülbelül 250 ezer dollárba (56 millió forint) került.

Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férje
Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férjeFotó: Gsi / Barcroft Media

Kate Middleton és Vilmos herceg eljegyzéséről a mai napig sok hír kering. A viszonylag friss frigy félelmetesen hasonlít Vilmos szüleinek eljegyzésére, ugyanis Middleton Lady Dianához hasonlósan kék ruhát választott a lánykéréshez, a gyűrű megegyezett Dianáéval és az esküvőt is ugyanaznap tartották mint Károlyét és Dianáét, csak 30 évvel később, 2011 április 29-én.

Kate Middleton és Vilmos herceg
Kate Middleton és Vilmos hercegFotó: Andrew Milligan

A 36 éves Drew Barrymore a Chanel cég volt vezérigazgatója, Arie Kopelmann fiától kapta egyedi tervezésű négykarátos eljegyzési gyűrűjét. A már kétszer elvált Barrymore-ról azóta az a hír járja, hogy állapotos is a művészeti tanácsadóként dolgozó vőlegényétől.

Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegény
Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegényFotó: O05
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.