Dauerolt haj, egybenőtt szemöldök és más furcsaságok

A hírességek előszeretettel kísérleteznek,amiből néha egész jó dolgok sülnek ki. Vajon divatikonként tartanánk számon Demi Moore-t, ha nem vágatja le a haját a G.I. Jane kedvéért? Vagy Frida Kahlót ma is olyan sűrűn emlegetnénk, ha kiszedeti a szemöldökét? Megnézzük, milyen trükkökkel váltak a nem épp babaarcú celebnők stílusikonná a XX. században, ön pedig szavazhat, melyikük volt a legnagyobb hatással önre!

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe és Brigitte Bardot feladta a leckét az utána következő generációnak, de mindig is lesznek olyan nők, akik a  szoborszépség státuszból kilépve új, szokatlan, oda nem illő megjelenésükkel teremtenek divatot. Nézzük, kiket majmolunk annak ellenére, hogy egyediségükkel tűntek ki a tömegből, nem éteri szépségükkel. Kik azok a híres nők, akikre mai napig irigykedve nézünk furcsaságuk ellenére?

Összenőtt szemöldök és Miss Piggy

Frida Kahlo még az ötvenes években jött divatba: a társadalom eszméinek homlokegyenest ellenmondó, vastagszemöldökű festőnő közéleti szereplővé vált, ő lett a XX. századi Mexikó emblematikus alakja.

Brigitte Bardot-hoz hasonlóan Anna Karina, azaz Jean-Luc Godard, a francia új hullám egyik legfontosabb alakjának felesége sem lépett ki az utcára szemceruza nélkül a hatvanas években, így divatot teremtett szemfestési technikájával. Barbara Streisand dauerolt frizuráját a hetvenes évek elején láthattuk először, azóta megihlette Miss Piggy készítőit és a Szex és New York fodrászát is.

Szép punkok a hetvenes évekből

Váratlanul lett szépségideál a hetvenes években Debbie Harryből, ismertebb nevén Blondieból, aki úttörője volt a punk mozgalomnak és a peroxid-szőke hajnak. Pár évvel később Madonna és Cindy Lauper követte példáját - írja a stylelist.com. Szintén a hetvenes évek elején találta fel a rock and roll egyik királynője, Stevie Nicks a boho megjelenést, melyet azóta is életben tartanak a divatházak. Diana Ross 1973-ban lepte meg a közönséget dús, természetes göndör fürtjeivel és csábos tekintetével. A kortalan dívaként is emlegetett Ross-nak még 65 évesen is jól áll az évtizedekkel ezelőtt belőtt frizura.

Kopaszság vagy anyajegy = siker

Demi Moore 1989-ben vágatta le hosszú haját a Ghost főszerepének kedvéért. Nagyjából ugyanebben az évben vált meg hosszú hajától Linda Evangelista is, aki miatt abban az időben minden nő kipróbálta a fiús trendet. Demi Moore egyébként nem sokkal ezután a G.I. Jane miatt milliméteresre is nyírta a haját.

Bátor tettnek számított még 1994-ben, hogy a Rómeó+Júliából megismert manhattani színésznő, Claire Danes tejfölszőke haját vörösáfonya színűre festette a „My So-Called Life” pilot kedvéért. A film nem aratott akkora sikert, mint a vörös haj.

A geek menőbb vagy az óriáskonty?

Körülbelül egy évtizede, 2003 óta a kék szemű színésznőnek, Zooey Deschanelnek hála, már a stréberség is menőnek számít. A geekek által viselt holmik trendibbek, mint valaha.

Amy Winehouse 2008-ban hozta be a divatba sajátos kontyát és érzéki szemsminkjét, egyedülálló megjelenésével szintén listánkon a helye. Ön szerint melyik híresség volt legnagyobb hatással a divat alakulására és a hétköznapi nők önképére: Firda Kahlo dús szemöldöke nagyobb önbizalmat ad, mint Streisand dauerolt tincsei? Esetleg még most is menő húzásnak tartja, ha egy nő kopaszra borotválja fejét? Esetleg az ad önnek erőt, hogy már a geekek is szexisnek számítanak? Szavazzon, és/vagy mondja el kommentben, ki az ön példaképe/stílusikonja!

Önre melyik stílusikon volt legnagyobb hatással?

Oszd meg másokkal is!
Mustra