no

Cipőtrend: színekben és telitalpakban gazdag tavaszt kívánunk

Ahogy azt várni lehetett, a retinaszaggató színekben készült cipők elárasztották a boltokat, és idén még az is telitalpú szandálban jár majd, aki egyébként retteg a bokatöréstől. Szinte mindegyik fazonnak van olcsóbb és drágább verziója, így a több divatháznál feltűnt műanyag cipő olcsósított változata is a miénk lehet potom 14 ezer forintért vagy a Louis Vuitton fémorrú tűsarkújának távoli rokona 20 ezerért.

Az örök fehér

A fekete mellett ez a másik szín, ami igazán örökérvényű, igaz, kényessége miatt nem minden alkalomra ajánlott. Így hiába lettek ismét divatosak a fehér cipők fazontól függetlenül, számoljunk azzal, hogy csak kivételes alkalmakkor vehetjük fel, és ennek megfelelően válasszunk lábbelit. Első blikkre egyik üzletben sem olyan nagy a kínálat, mint fekete társaikból, így lehet, hogy több helyre is be kell térni, mielőtt megtaláljuk a nagy szerelmet.

 

Színkavalkád

Már untig hangsúlyoztuk, hogy mennyire menő most a nagyon élénk színek bizarr párosítása. Igen, miért pont a cipőket hagyták volna ki a jóból. Egyébként bármennyire is őrültnek tűnhetnek a színösszetételek, azért vannak szabályok, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy minden helyen belefutottunk a kék/zöld lábbelikbe, de a rózsaszín/piros is közkedvelt párosítás. Ebben az esetben szintén csak a pénztárcánk dönt.

 

Fémes és fényes

Már a Marni a H&M számára tervezett kollekciójának debütálásakor is szemeztünk az ezüst szandállal, de mégsem csábultunk el, pedig idén tavasszal és nyáron mindegy, hogy ezüst, mindegy hogy arany, lényeg, hogy fémesen csillogjon a lábbeli. Alapvetően persze nem nappali viseletnek ajánlják a metálos holmikat, de ez ne riasszon el minket, minél inkább minimalista a külső, annál megengedőbbek lehetünk.

 

Buknak az orra

Szinte minden nagyobb tervező kollekciójában (például YSL és Louis Vuitton) megjelentek a fémes vagy egyéb orrbetéttel megbolondított cipők, és most már mindenki számára elérhetővé vált ez a trend. Ha a hagyományosabb üzletekben nem is érdemes ilyen lábbelik után kutatni, a fast fashion boltokban mindenki megtalálja a számítását, a Zarában például 20 ezer forintért lehet venni egy olyan cipőt, ami az előbb már említett Louis Vuitton egyik sárga, fémorrú tűsarkújának egy kellemes alternatívája.

 

Kényelem mindenekelőtt

Jó esetben nem kell egész nap kiglancolva sündörögnünk, és a csinos, de néha kényelmetlen tűsarkú cipőket minél hamarabb lecserélhetjük egyszerűbb vászoncipőkre. Választékban nincs hiány, a Deichmannban már 2990 forintért vehetünk egyszerűbb darabokat, de a Humanicban is találtunk aranyos kockás rohangálósokat 4990 forintért. A 6990 forintos arannyal díszített papucscipőt persze csak a nehézsúlyú divatrajongóknak ajánljuk.

 

Szárazföldi patkányok

Az öltözködésbe már régen visszatértek a tengerész motívumok, és most a cipőüzleteket is elárasztották a piros-fehér-kék színű, csíkos vászoncipők. Aki nincs annyira megszorulva, ám kevés ideje van válogatni azoknak ajánljuk a Tommy Hilfiger kollekció darabjait, amelyek szinte minden üzletben megtalálhatóak, ha azonban nem akarunk több tízezer forintot kiadni egy nyári cipőért, akkor irány a Deichmann vagy mondjuk a Pull&Bear.

 

Telitalp minden mennyiségben

Iszonyatos dömping van a telitalpú cipőkből, így külön cikket szenteltünk ennek a remek trendnek, de ha már ennyien vannak és elvileg ennyire divatosak, akkor természetesen nem hiányozhatnak ebből a felsorolásból sem. Színben és a talp anyagában nincs hiány, és érdemes mindent kipróbálni, ugyanis tapasztalataink szerint a kicsit ijesztőnek tűnő darabok teljesen máshogy néznek ki a polcon, mint felvéve. Hogy jobb vagy rosszabb az összhatás, azt mindenki döntse el maga.

 

És még sokan mások

Természetesen rengeteg trend van még, amit a különböző divatmagazinok felsorolnak, de olyan irdatlan mennyiségben nem igazán képviseltetik magukat az üzletekben. Elvétve persze találtunk virág-, kígyó vagy geometriai mintás lábbeliket, ahogy átlátszó vagy egyszínű műanyag cipőket és szandálokat is, de ezekre bizony vadászni kell. Szerencsére az ár nem feltétlenül áll egyenes arányban a ritkaságukkal.

 

Végkövetkeztetés

Vannak fazonok, amelyeket ebben a szezonban semmiképpen nem kerülhetünk ki (lásd telitalpú cipők). Ha mindenképpen a legutóbbi divat szerint akarunk öltözködni, és nem akarunk nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlni, akkor a Deichmannba érdemes ellátogatni. Itt talán nem is cserélik olyan sűrűn a készletet, mint a fast fashion üzletekben. Igaz, ezeken a helyeken kicsit drágábban (vagy szerencsés esetben szintén viszonylag baráti áron) tényleg hipertrendi darabokat találni. A kérdés csak az, hogy jövő nyáron is felvennénk a neonsárga/kígyóbőrös magassarkút. Ami pedig a minőséget illeti, biztos mindenkinek volt már cipője, amit nagyon drágán vett, de pár hétig húzta, és nagyon olcsó, ami sokáig kitartott.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra