Így lett divatikon Sarah Jessica Parkerből

Ki gondolta volna a 80-as években, hogy Sarah Jessica Parker 47 éves korára divatikon lesz? Persze 20 éve mindenki hülyén nézett ki, de a színésznő átváltozása tényleg rendkívüli, és nagyrészt egy jó stylistnak, Patricia Fieldnek köszönhető.

A nem éppen klasszikus szépségű színésznőt hosszú ideje a legjobban öltöző hírességek között tartják számon. Ezt nagy részben a Szex és New York című sorozatnak, illetve stylistjának, Patricia Fieldnek köszönheti. Parker és sorozatbeli szingli barátnői kiváló, kultikussá vált stílusához nagyban hozzájárult a Szex és New York lelke, a görög és örmény felmenőkkel büszkélkedő Field. A divattervező-stylist hat évadon át öltöztette a négy barátnőt, és nem egyszer előfordult, hogy a ruhák vitték el a showt.

A sorozatban divatmániás újságírőnőt, Carrie Bradshawt alakító Parker a héten ünnepelte 47. születésnapját, ennek örmére összeszedtük meghatározó ruhakölteményeit. Félreértések elkerülése végett: Parkerét és nem Bradshaw-ét.

A nyolcvanas években túl volt már számos  televíziós munkán, ám stílusa még jól láthatóan nem volt a húszas éveiben járó Parkernek, New York legbővebb ruháiban és legkitömöttebb vállú blézereiben flangált. A kilencvenes évek elején kezdett komolyabban beindulni karrierje, szerepelt például az Első állomás Las Vegas című filmben, és gyakran követte a hasvillantós trendeket. Követhette is, hisz már akkor is elég vékony volt.

A kilencvenes évek közepén Parkerből Carrie Bradshaw lett, a szereppel pedig jöttek a hangsúlyos kiegészítők és magassarkú cipők. Egyre több díjátadón mutathatta meg, mennyire jó stylist Patricia Field, a sorozat színes ruháiért felelős öltöztető. Személyes kedvencünk a 2000-es HBO Emmy partiján viselt rózsaszín balerinaruha és a 2004-es New York City Ballet Galán látott Kelly zöld egyrészes is, melyhez egyszerű, fekete magassarkút választott a színésznő.

Vannak persze furcsa választások is: egyáltalán nem értjük a skót kockás és pezsgő színű Alexander McQueen ruhát, melyet Parker 2006-ban mutatott be a Costume Institute Gálán a Metropolitan Múzeumban.

Patricia Field karrierje közel sem ért véget a Szex és New York epizódok forgatásával: ruhákat tervez, és ő volt a jelmeztervezője az Ördög Pradát visel és a Betty a csúnya lány című produkcióknak is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek